Apple nudi 5 novih besplatnih knjiga za učenje Swifta, njihovog programskog jezika

Poslednja u nizu edukativnih inicijativa Apple-a čiji je cilj da ohrabri i motiviše na programiranje aplikacija.

U okviru poznatih inicijativa kompanije Apple da kreira što više besplatnog edukativnog materijala za programiranje, prvenstveno namenjene profesorima i učiteljima na svim nivoima obrazovanja, pristiže pet besplatnih knjiga za učenje programskog jezika Swift.

Kako piše TechCrunch, Apple je od danas omogućio besplatne edukativne materijale zainteresovanim za učenje Swifta, prvenstveno osmišljene za obuku predavača kako da prenesu svoja znanja ovog programskog jezika u domenu kreiranja mobilnih aplikacija. Iako su prvenstveno za učitelje, mogu ih pogledati i studenti i roditelji koji imaju nalog na Canvasu, platformi za deljenje znanja i edukativnih kurseva. U ovom periodu dostupna su prva dva naslova, a u narednom periodu postaće dostupni i drugi.

Inciijativa je deo programa „Programiranje u Swiftu” i „Svako može da kodira”. Primarna misija je unapređenje obrazovnog sistema u SAD-u, od osnovne škole do koledža, s fokusom na kreiranje kvalitetnijih materijala za učenje programiranja. Pored ove inicijative, Apple radi i na širenju edukativnog materijala za učenje programiranja od kuće. Program je posebno prilagođen roditeljima koji bi želeli da upoznaju svoje najmlađe sa programskim jezicima, u periodu izolacije.

Pročitaj i: 
Linux zabranjuje termine poput ‘blacklist’ i ‘slave’ u kontekstu pokreta protiv rasizma

Anonimni domaći developer je snimio i postavio 500+ video lekcija za programiranje na YouTube

Tokom pandemije baza besplatnih materijala za razvoj digitalnih veština i znanja znatno je proširena. Podsećamo na 16 besplatnih MIT kurseva koje smo podelili prošlog meseca, a nešto ranije Harvardove besplatne kurseve, koji u ovom trenutku imaju više od dva miliona polaznika. Naša baza sadrži i 6 priznatih obrazovnih institucija u oblasti računarskih mreža, 450 besplatnih kurseva elitnih američkih univerziteta, 400 besplatnih udžbenika koje je otključao jedan vodeći svetski izdavač, 10 besplatnih kurseva priznatih institucija, a tu su i već čuveni kursevi Coursere.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Tomislav Jelesijević

Unesite termine za pretragu