Anonimni domaći developer je snimio i postavio 500+ video lekcija za programiranje na YouTube

Jedna odlična inicijativa vredna pažnje, a dolazi iz domaće kuhinje.

U slučaju da biste želeli da počnete bez prethodnog predznanja učenje HTML-a, CSS-a, Python-a, ali i mnogih drugih veština i znanja koji su i te kako vredni i traženi u IT indsutriji, nepoznati autor sa naših prostora, koji u ovom trenutku želi da zadrži anonimnost, nesebično deli svoje znanje na kanalu WebDevPro.

Do sad su snimljeni video serijali za OpenBSD, HTML, Python, C++, Linksys, MySQL, JavaScript, Django, PHP, Bootstrap 4, uz to i nekoliko kraćih sadržaja u istim ili povezanim kategorijama.

Svaki serijal sadrži epizode koje su na engleskom jeziku, s fokusom na određeni segment iz pomenutih oblasti, u prosečnom trajanju od pet do deset minuta. U ovom trenutku najviše materijala snimljeno je za JavaScript, Python i CSS.

Baza besplatnih materijala za razvoj digitalnih veština i znanja sve je veća. Podsećamo na 16 besplatnih MIT kurseva koje smo podelili prošlog meseca, a nešto ranije Harvardove besplatne kurseve, koji u ovom trenutku imaju više od dva miliona polaznika. Naša baza sadrži i 6 priznatih obrazovnih institucija u oblasti računarskih mreža, 450 besplatnih kurseva elitnih američkih univerziteta, 400 besplatnih udžbenika koje je otključao jedan vodeći svetski izdavač, 10 besplatnih kurseva priznatih institucija, a tu su i već čuveni kursevi Coursere.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

Unesite termine za pretragu