U slučaju da biste želeli da počnete bez prethodnog predznanja učenje HTML-a, CSS-a, Python-a, ali i mnogih drugih veština i znanja koji su i te kako vredni i traženi u IT indsutriji, nepoznati autor sa naših prostora, koji u ovom trenutku želi da zadrži anonimnost, nesebično deli svoje znanje na kanalu WebDevPro.

Do sad su snimljeni video serijali za OpenBSD, HTML, Python, C++, Linksys, MySQL, JavaScript, Django, PHP, Bootstrap 4, uz to i nekoliko kraćih sadržaja u istim ili povezanim kategorijama.

Svaki serijal sadrži epizode koje su na engleskom jeziku, s fokusom na određeni segment iz pomenutih oblasti, u prosečnom trajanju od pet do deset minuta. U ovom trenutku najviše materijala snimljeno je za JavaScript, Python i CSS.

Baza besplatnih materijala za razvoj digitalnih veština i znanja sve je veća. Podsećamo na 16 besplatnih MIT kurseva koje smo podelili prošlog meseca, a nešto ranije Harvardove besplatne kurseve, koji u ovom trenutku imaju više od dva miliona polaznika. Naša baza sadrži i 6 priznatih obrazovnih institucija u oblasti računarskih mreža, 450 besplatnih kurseva elitnih američkih univerziteta, 400 besplatnih udžbenika koje je otključao jedan vodeći svetski izdavač, 10 besplatnih kurseva priznatih institucija, a tu su i već čuveni kursevi Coursere.