Elitni američki univerziteti, gde godina studiranja košta ~50.000$, besplatno dele ovih 450 kurseva

U okviru kurseva možete pronaći onlajn lekcije programiranja, matematike, biznisa i preduzetništva, novinarstva i mnogih drugih oblasti nauke, umetnosti i obrazovanja.

Tomislav Jelesijević
31/03/2020

Kako navodi Free Code Camp, solidarnost u periodu epidemije i izolacije pokazuje i osam prestižnih privatnih univerziteta Sjedinjenih Američkih Država. Univerziteti poput Harvarda, Berklija i Jejla uvršteni su u 15 najkvalitetnijih i najeminentnijih ustanova američkog visokog obrazovanja. 

U američkom društvu svi univerziteti Ajvi Lige su poznati po rigoroznoj selektivnosti i nasuprot tome, velikom broju zainteresovanih. Prema dosadašnjim statistikama, svake godine se prijavi više od 200.000 kandidata, a primljeno nešto više od 10 odsto kandidata.

Kako je vrlo teško pohađati bilo koju od ovih ustanova i da važe za izuzetno elitne, osvežavajuće i vredno je da su podelili svoje edukativne sadržaje iz različitih oblasti obrazovanja. 

U okviru sadržaja pronaći ćete kurseve iz sledećih oblasti:

Informatika(37)

Data Science (18)

Programiranje (8)

Kao što smo prethodno pisali na Startit Dnevniku, u okviru domaće inicijative Digitalna Solidarnost omogućeno je mnogo besplatnih kurseva za edukaciju i zabavu, koji su nastali pomoću doprinosa domaćih firmi.

Tomislav Jelesijević

Objavio/la članak.

utorak, 31. Mart, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ