3.800 besplatnih kurseva za studente iz Srbije: Google, Cisco, IBM, Stanford i Jejl na Courseri

Nema ograničenja ‒ na raspolaganju su sve oblasti i mogu da se pohađaju uporedo.

Tomislav Jelesijević
13/06/2020

I u junu nastavljamo da pronalazimo liste kvalitetnih i besplatnih onlajn sadržaja za celokupno obrazovanje, s fokusom na oblasti koje su direktno povezane sa IT sferom. Iznenađujuće je koliko je dobrih inicijativa i dalje otvoreno, ili se tek otvara, iako se pandemija na mnogim mestima utišala. Takav je slučaj sa onlajn platformom za učenje Courserom, koja je dodala još novih pogodnosti prvobitnoj inicijativi besplatnog obrazovanja tokom pandemije. Početkom ovog meseca objavljeno je da je oko 3.800 kurseva besplatno na raspolaganju studentima svih institucija visokog obrazovanja, na globalu, pa i u Srbiji. 

U ovom trenutku kurseve pohađa oko milion studenata, a ukoliko se pitate koja su ograničenja na individualnom nivou ‒ za sada ih nema, možete biti na više kurseva istovremeno. Preporučeno je preuzeti mobilnu aplikaciju i registrovati se preko školskog imejla. Kurseve možete da odaberete pre kraja jula, a rok da edukaciju privedete kraju je kraj septembra.

U ponudi je 425 kurseva u oblasti Data Science-a, 668 iz računarstva, 145 iz domena informacionih tehnologija, 413 namenjenih različitim oblastima inženjerstva; na raspolaganju je znanje vodećih kompanija poput Google-a, Cisco-a, IBM-a i poznatih univerziteta poput Stanforda i Jejla.

Predlozi o kojima smo pisali u prethodnim nedeljama i dalje su aktuelni, pogledajte koje kurseve nudi 6 priznatih obrazovnih institucija u oblasti računarskih mreža, 450 besplatnih kurseva elitnih američkih univerziteta, pronađite odgovarajuću literaturu među 400 besplatnih udžbenika koje je otključao jedan vodeći svetski izdavač, a jedna od najnovijih inicijativa je 10 besplatnih kurseva priznatih institucija, među kojima su i Harvard i Microsoft.

Tomislav Jelesijević

Objavio/la članak.

subota, 13. Jun, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije