profile picture

Salesforce zvanično akvizirao Slack za 27,7 milijardi $

Salesforce planira da kombinuje Slack sa Salesforce Customer 360 platformom.

prenosimo
22/07/2021

Salesforce je sada zvanično završio akviziciju Slack-a, skoro osam meseci nakon što je prvi put objavio planove za kupovinu popularne platforme za komunikaciju i kolaboraciju timova za ogromnih 27,7 milijardi dolara. Kao rezultat dogovora, Salesforce je rekao da planira da kombinuje Slack sa Salesforce Customer 360, platformom podataka o kupcima koju je uveo 2018. godine, a koja omogućava kompanijama da povežu Salesforce aplikacije i usklade izvore podataka u celoj kompaniji.

Rad od kuće podstaknut pandemijom na tržištu je stvorio ogroman apetit za alate za timsku saradnju, koji su iskoristile kompanije kao što su Zoom i Microsoft. Međutim, Slack nije uspeo da u potpunosti iskoristi tu priliku, barem delimično zbog agresivne konkurencije Microsoft Teams-a. Akcije Slack-a bile su u padu od kako je kompanija izašla na berzu 2019. godine.

Vredi napomenuti da Slack u Evropskoj uniji ima nerešenu žalbu za gušenje konkurencije protiv Microsofta. Suština žalbe Slack-a je u tome što je Slack dostupan kao samostalna usluga i aplikacija sa različitim cenama, dok Microsoft Teams uglavnom dolazi kao deo pretplate na Office 365. Slack tvrdi da Microsoft koristi Office-ovu dominaciju na tržištu kako bi primorao milione ljudi da instaliraju Teams kroz ovaj paket. Nije jasno kako će se, i da li, ta žalba nastaviti sada kada je Slack u osnovi operativna jedinica unutar Salesforce-a.

U svakom slučaju, sa Slack-om pod okriljem, Salesforce sada ima još moćniju ponudu, omogućavajući mu da stvori dublje društvene integracije u svom paketu proizvoda. Možda još važnije, s obzirom na digitalnu transformaciju koja je zahvatila industriju u proteklih 16 meseci, Salesforce i Slack mogli bi zajedno igrati veliku ulogu u oblikovanju budućnosti posla.

Izvor: Venture Beat

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ