Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $

Kompanija želi da iskoristi sredstva za rast u Evropi, Sjedinjenim Državama i Aziji, udvostručujući broj svojih zaposlenih.

prenosimo
05/08/2021

Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao je novu investiciju od 400 miliona dolara, čime procenjena vrednost ove kompanije sada iznosi 4,6 milijarde dolara. Kompanija želi da iskoristi sredstva za rast u Evropi, Sjedinjenim Državama i Aziji, udvostručujući broj svojih zaposlenih.

Novu rundu finansiranja predvodila je firma Tiger Global. Među novim investitorima našli su se i Insight Partners, Eurazeo, Lightrock, kao i izvršni direktor kompanije Datadog Olivije Pomel. Učestvovali su i prethodni investitori ICONIQ Growth, CapitalG, FirstMark Capital, Battery Ventures, Snowflake Ventures i Dawn Capital.

Dataiku, osnovan 2013. u Francuskoj, ima više od 450 klijenata u bankarstvu, osiguranju, farmaciji, proizvodnji i maloprodaji. Kompanija ima 750 zaposlenih i kancelarije u Njujorku, Parizu, Londonu, Sidneju i Singapuru.

Proizvodi kompanije, koji minimiziraju tehničke barijere potrebne za korišćenje veštačke inteligencije za analizu podataka, beleže porast potražnje dok preduzeća rade na tome da iskoriste sve veće količine podataka o korisnicima. O tome svedoči i nedavna investicija u još jedan francuski startap, Contentsquare, koji se bavi analizom korisničkih podataka.

Izvor: Bloomberg

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ