profile picture

Contentsquare, platforma za stvaranje boljeg korisničkog iskustva, uzela investiciju od 500 miliona $

Kao deo investicije, Majkl Kombs, predsednik Soft Bank Group International, pridružiće se odboru Contentsquare-a.

prenosimo
27/05/2021

Contentsquare, platforma u oblaku koja pomaže preduzećima da razumeju kako i zašto korisnici stupaju u interakciju sa njihovim aplikacijama, mobilnim uređajima i veb lokacijama, prikupio je dodatnih 500 miliona dolara investicija i sada se vrednuje na 2,8 milijarde dolara. Novo finansiranje omogućiće kompaniji da se proširi u SAD-u i Evropi, sa planovima za širenje u Aziji i Latinskoj Americi. Sredstva će koristiti i za akvizicije i razvijanje strategije izlaska na tržište. 

Soft Bank Vision Fund 2 predvodio je novo finansiranje i pridružio se postojećim investitorima Eurazeo Growth, Bpifrance, KKR, Canaan Partners, Highland Europe, kao i fondovima kojima upravljaju Black Rock Private Equity Partners, koji su takođe učestvovali u finansiranju. Ovom rundom, Contentsquare je od svog osnivanje 2012. godine podigao ukupno 810 miliona dolara investicija.

Startap iz Pariza razvio je platformu u oblaku koja pomaže preduzećima da stvore bolja korisnička iskustva analizom ponašanja korisnika putem anonimnih interakcija na mreži. Zatim pruža preporuke usmerene na povećanje korisničke baze, prihoda, angažovanja i rasta.

Contentsquare trenutno sarađuje sa oko 750 kompanija, od kojih je oko trećina među Fortune 500, a gotovo polovina poslovanja trenutno se generiše u SAD-u, rekao je osnivač i direktor Džonatan Čerki.

Izvor: Crunchbase

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca
test1 top image
PREDNOSTI RADA U TELESIGNU
EGZOTIČNE DESTINACIJE
BALANS VREMENA
ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
FITNES PROGRAM
DOGAĐAJI I PROSLAVE
PARKING I BUSPLUS
GAME ROOM
PROGRAM PREPORUKA
ZDRAVE PAUZE
MASAŽE
TRENINZI I KONFERENCIJE
#TELESIGN TOGETHER
ČITAJ JOŠ