NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine

U svetu postoji oko 25.000 kripto bankomata, pri čemu je tržište zabeležilo eksponencijalni rast tokom ove godine.

prenosimo
03/08/2021

NCR Corporation, jedna od Fortune 500 kompanija, najavila je akviziciju kompanije LibertyX, koja upravlja bankomatima i kioscima za bitkoin u Sjedinjenim Američkim Državama. Finansijski uslovi dogovora nisu obelodanjeni, a očekuje se da će akvizicija biti zavšena kasnije ove godine, pod uobičajenim uslovima akvizicije, uključujući regulatorna odobrenja.

NCR je jedan od najvećih dobavljača hardvera i softvera za bankomate, kao i sistema za prodajna mesta i kioske. Prema NCR-u, plan je da se LibertyX tehnologija koristi zajedno sa njihovom mrežom. LibertyX-ova platforma za digitalnu valutu radi na bankomatima, kioscima i sistemima prodajnih mesta putem partnerstva sa nezavisnim operaterima.

LibertyX omogućuje korisnicima da kupuju pomoću kriptovaluta na raznim maloprodajnim mestima u SAD-u koristeći mobilnu aplikaciju ili preko njihove mreže bankomata za bitkoine. Prema navodima kompanije, trenutno se opslužuje 20.000 maloprodajnih objekata u Sjedinjenim Američkim Državama sa oko 9.500 kripto bankomata.

Prema podacima CoinATMRadar-a, u svetu postoji oko 25.000 kripto bankomata, pri čemu je tržište zabeležilo eksponencijalni rast tokom ove godine. Bitcoin Depot, jedan od najvećih vlasnika mreže bitkoin bankomata, nedavno je najavio partnerstvo sa kompanijom Circle K, što je rezultiralo instaliranjem više od 700 bitkoin bankomata u SAD-u i Kanadi. NCR je jedna od većih kompanija i najnovija u nizu koja dodaje kriptovalute u svoj portfolio.

Izvor: CoinTelegraph

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ