Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Utorak 22. jun
RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

30459.62$

CE

16:58 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

10:58 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

07:58 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

22:58 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

16:58 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

10:58 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

07:58 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

22:58 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

30459.62$

RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Uto 22. jun


Tokom maja VC investicije dostigle 43,7 milijardi $, treći po redu najvredniji mesec u poslednjih 10 godina

13 kompanija je ove godine izašlo na berzu sa procenom većom od 10 milijardi dolara. Tokom čitave prošle godine, bilo ih je svega 12.

prenosimo
10/06/2021

U maju ove godine, VC fondovi investirali su ukupno 43,7 milijardi dolara na globalnom nivou, što je za 50 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Maj se sada nalazi iza marta i aprila ove godine — u martu je uloženo čak 54 milijarde dolara, dok je u aprilu investirano 48 milijardi. Ova tri meseca imala su najviše VC investicija u poslednjih 10 godina.

Tiger Global Management bio je najaktivniji investitor prošlog meseca. U svoj portfolio dodao je 21 novu kompaniju, što je u proseku jedna nova kompanija po radnom danu u maju. Andreessen Horowitz i SoftBank Vision Fund pratili su Tiger prošlog meseca, svaki sa po 12 novih kompanija, što je povećanje tempa ulaganja za obe kompanije u poređenju sa ranijim mesecima 2021. godine. Ukupno je 137 jedinstvenih institucionalnih investitora ulagalo u kompanije koje su tokom maja ove godine imale IPO veći od milijardu dolara. Od tih investitora, 105 ima sedište u Sjedinjenim Državama.

Tri najzapaženija izlaska na berzu (IPO) u maju imale su švedska nutricionistička kompanija Oatly, kao i američki Procore i Squarespace.  Prošlog meseca je takođe stvoreno 44 jednoroga, odnosno kompanija sa procenjenom vrednošću većom od milijardu dolara. Među njima se nalaze i nemački Trade Republic, kao i francuski Contentsquare

Ovogodišnji rast finansiranja privatnih kompanija prati porast vrednosti vodećih tehnoloških akcija od juna 2020. godine. Ukoliko se ovaj trend nastavi, VC investitori će imati još bolji povraćaj investicija, navodi analiza Crunchbase-a.

Izvor: Crunchbase

UKRATKO
objavljeno 13:15
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
objavljeno 12:56 · 21. jun
Anduril, odbrambena tehnološka kompanija, uzela novu investiciju od 450 miliona $
objavljeno 16:35 · 18. jun
Malware, nazvan Vigilante, sprečava žrtve da preuzimaju piratski softver
objavljeno 14:46 · 18. jun
Generacija Z pokazuje veliki apetit za video igre, a 86% njih koristi mobilne uređaje i za gejming, navodi istraživanje
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu