Njujorška berza je dodelila hosting servisu Squarespace referentnu cenu od 50 dolara po deonici, pred njihov berzanski debi u formi direktnog izlaska (DPO). Kao i kod prethodnih direktnih izlazaka, kompanija neće izdavati nove akcije po utvrđenoj ceni. Umesto toga, trenutni investitori mogu jednostavno započeti prodaju akcija na osnovu potražnje kada se trgovanje otvori.

Kompanija nudi razne alate za izradu veb stranica, uključujući domene, funkcije e-trgovine i marketinške mogućnosti. Cilj Squarespace-a je rad sa malim preduzećima koja imaju ograničenu veb stručnost, kao i sa velikim brendovima kojima je potrebna veća fleksibilnost da bi se prilagodili njihovim potrebama.

Određivanje referentne cene je uslov za započinjanje trgovine. Za razliku od cene akcije u standardnoj inicijalnoj javnoj ponudi (IPO), ona nije direktan pokazatelj tržišne kapitalizacije kompanije, jer je više orijentaciona, a ne prodajna cena, navodi Bloomberg. Ipak, sa 50 dolara po akciji, Squarespace bi imao tržišnu vrednost od oko 6,8 milijardi dolara na osnovu neizmirenih akcija navedenih u njegovim prijavama, ne uključujući opcije za akcije zaposlenih.

Prema poslednjim podacima, Squarespace je imao 3,7 miliona jedinstvenih pretplatnika i širi se od veb hostinga do e-trgovine. Prošle godine imao je neto dobit od 31 milion dolara, na prihodu od 621 milion. Planovi rasta kompanije uključuju proširenje baze kupaca, posebno na međunarodnom nivou. Planiraju strateške akvizicije kojima će ubrzati ključne inicijative za razvijanje platforme, proizvoda i marketinga kompanije.

Squarespace će se tako pridružiti kadru tehnološki orijentisanih firmi koje su izašle na tržište u formi DPO-a, među kojima su se nedavno našle i Coinbase i developer onlajn igara Roblox. Palantir Technologies i Asana debitovali su direktnim izlaskom prošle godine, prateći Spotify i Slack. Predvođen osnivačem i izvršnim direktorom Antonijem Kasalenom, Squarespace se, između ostalih, takmiči sa rivalima koji se javno trguju poput kompanija Wix.com i GoDaddy. Squarespace sa sedištem u Njujorku podržavaju investitori kao što su General Atlantic, Index Ventures i Accel.