Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Utorak 22. jun
RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29925.17$

CE

16:50 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

10:50 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

07:50 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

22:50 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

16:50 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

10:50 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

07:50 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

22:50 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29925.17$

RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Uto 22. jun


Investitor traži otkaze rukovodstva CD Projekt SA, nakon što je loš prijem Cyberpunk-a smanjio vrednost studija za 57%

Od debija video igre, studio je izgubio 6,2 milijarde dolara svoje vrednosti.

prenosimo
08/06/2021

Investitor u CD Projekt SA traži otkaze najviših rukovodioca najvećeg poljskog gejming studija zbog neuspešnog lansiranja naslova Cyberpunk 2077 koji je izbrisao više od polovine vrednosti kompanije. Britanski Abri Advisors, koji nije precizirao koliki udeo ima u CD Projektu, izrazio je „potpuno nezadovoljstvo i nevericu zbog razvoja u kompaniji tokom poslednjih 12 meseci” u ime svih akcionara.

Generalni direktor Abri-ja je rekao da će tražiti od drugih akcionara da zamene nadzorni odbor ukoliko se odmah ne opozovu izvršni direktor Adam Kicinski i njegov zamenik Marčin Ivinski. Studio iz Varšave, najpoznatiji po Witcher serijalu, rekao je da je upoznat sa prepiskom i da će svoj odgovor koordinisati sa predsednicom nadzornog odbora Katarinom Švarc. Pored toga, dodali su da nijedna stavka iz pisma nije pomenuta tokom godišnjeg sastanka akcionara održanog 25. maja, za koji se Abri nije registrovao.

Ubrzo nakon što je CD projekt RED konačno pustio u prodaju dugo iščekivani Cyberpunk 2077, otkriveni su brojni problemi i bagovi u igri, zbog čega je Sony bio primoran da je ukloni iz PlayStation Store-a i ponudi kupcima povraćaj novca. Skoro pola godine kasnije, nakon mnoštva patch-eva i izvinjenja od studija, kao i hakerskog incidenta koji je odložio rad, Cyberpunk-a još uvek nema u PlayStation digitalnoj prodavnici. 

Uprkos tome što je Cyberpunk imao jedno od najvećih, ako ne i najveće digitalno lansiranje, od problematičnog debija, akcije studija opale su 57 odsto, čime je izbrisano 6,2 milijarde dolara vrednosti kompanije.

Izvor: Bloomberg 

UKRATKO
objavljeno 13:15
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
objavljeno 12:56 · 21. jun
Anduril, odbrambena tehnološka kompanija, uzela novu investiciju od 450 miliona $
objavljeno 16:35 · 18. jun
Malware, nazvan Vigilante, sprečava žrtve da preuzimaju piratski softver
objavljeno 14:46 · 18. jun
Generacija Z pokazuje veliki apetit za video igre, a 86% njih koristi mobilne uređaje i za gejming, navodi istraživanje
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu