Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Subota 31. jul
RS 41.53% · SAD 56.79% · EU 58.77%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

99

Д

117.6

Д

Ƀ

42049$

CE

05:06 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

23:06 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

20:06 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

11:06 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

05:06 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

23:06 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

20:06 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

11:06 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

99

Д

117.6

Д

Ƀ

42049$

RS 41.53% · SAD 56.79% · EU 58.77%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Sub 31. jul


Prekvalifikanti imaju slične šanse kao diplomirani inženjeri za zaposlenje u najvećim IT firmama, prema američkoj studiji

Često ovi kursevi koštaju svega 10 odsto školarine koja se naplaćuje na tradicionalnim fakultetima u Americi.

prenosimo
14/06/2021

Kursevi programiranja pružali su konkurentne stope zapošljavanja u poređenju sa IT odeljenjima sa nekih vrhunskih fakulteta, navodi nova studija. Prilikom istraživanja analizirani su podaci sa LinkedIn-a kako bi se saznalo koji kursevi su imali najveći broj bivših polaznika, a koji su se zaposlili u Velikoj petorci (Apple, Microsoft, Facebook, Google i Amazon) i kakvi su u poređenju sa onima sa četvorogodišnjim fakultetskim diplomama.

Od svih IT bootcamp-ova, Code Fellows je bio na vrhu liste, sa 11,15 odsto svojih polaznika koji sada rade za jednu od pet najvećih tehnoloških kompanija. Akademija Hackbright, Hack Reactor i Product School bili su sledeća tri kursa na listi, gde je svaki od njih imao oko 4 do 5 odsto zaposlenih u Petorci. Nekoliko kurseva ima veći procenat polaznika zaposlenih u Velikoj petorci nego Harvardov program za informatiku (5,24 odsto). 

Iako je u poređenju sa nekim najprestižnijim institucijama većina kurseva imala nešto niže stope, prosečno zaposlenje programera sa neformalnim obrazovanjem bilo je gotovo identično sa diplomcima četvorogodišnjih fakulteta, navodi studija.

Ono što ljude najviše privlači kod ovih kurseva je činjenica da oni koštaju praktično 10 odsto tradicionalne školarine u Americi. Studija navodi da univerziteti mogu potencijalno koštati i više od 250.000 dolara, dok najskuplji kursevi koštaju manje od 30.000 dolara. Iako je fakultetsko obrazovanje od velikog značaja, za one koji žele da se prekvalifikuju i započnu karijeru u IT-ju nije presudno. U Srbiji je IT Bootcamp otvorio prijave za letnji ciklus besplatnh IT kurseva, zahvaljujući kojima se preko 350 ljudi zaposlilo u IT industriji.

Izvor: ZDNet

UKRATKO
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
objavljeno 11:46 · 29. jul
Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije
objavljeno 13:20 · 27. jul
Tesla ostvarila preko milijardu $ prihoda u drugom kvartalu, uprkos pandemiji zabeležila osmo uzastopno profitabilno tromesečje
objavljeno 15:52 · 26. jul
Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $
objavljeno 13:00 · 22. jul
Salesforce zvanično akvizirao Slack za 27,7 milijardi $
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ