Prekvalifikanti imaju slične šanse kao diplomirani inženjeri za zaposlenje u najvećim IT firmama, prema američkoj studiji

Često ovi kursevi koštaju svega 10 odsto školarine koja se naplaćuje na tradicionalnim fakultetima u Americi.

prenosimo
14/06/2021

Kursevi programiranja pružali su konkurentne stope zapošljavanja u poređenju sa IT odeljenjima sa nekih vrhunskih fakulteta, navodi nova studija. Prilikom istraživanja analizirani su podaci sa LinkedIn-a kako bi se saznalo koji kursevi su imali najveći broj bivših polaznika, a koji su se zaposlili u Velikoj petorci (Apple, Microsoft, Facebook, Google i Amazon) i kakvi su u poređenju sa onima sa četvorogodišnjim fakultetskim diplomama.

Od svih IT bootcamp-ova, Code Fellows je bio na vrhu liste, sa 11,15 odsto svojih polaznika koji sada rade za jednu od pet najvećih tehnoloških kompanija. Akademija Hackbright, Hack Reactor i Product School bili su sledeća tri kursa na listi, gde je svaki od njih imao oko 4 do 5 odsto zaposlenih u Petorci. Nekoliko kurseva ima veći procenat polaznika zaposlenih u Velikoj petorci nego Harvardov program za informatiku (5,24 odsto). 

Iako je u poređenju sa nekim najprestižnijim institucijama većina kurseva imala nešto niže stope, prosečno zaposlenje programera sa neformalnim obrazovanjem bilo je gotovo identično sa diplomcima četvorogodišnjih fakulteta, navodi studija.

Ono što ljude najviše privlači kod ovih kurseva je činjenica da oni koštaju praktično 10 odsto tradicionalne školarine u Americi. Studija navodi da univerziteti mogu potencijalno koštati i više od 250.000 dolara, dok najskuplji kursevi koštaju manje od 30.000 dolara. Iako je fakultetsko obrazovanje od velikog značaja, za one koji žele da se prekvalifikuju i započnu karijeru u IT-ju nije presudno. U Srbiji je IT Bootcamp otvorio prijave za letnji ciklus besplatnh IT kurseva, zahvaljujući kojima se preko 350 ljudi zaposlilo u IT industriji.

Izvor: ZDNet

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ