IT Bootcamp, besplatna i neprofitna škola programiranja koja širom Srbije organizuje IT obrazovne radionice, otvorila je prijave za letnji ciklus besplatnh IT kurseva. Proces prijavljivanja je u toku, a završava se u utorak 15.06.2021. godine.

Kako se navodi, u novom ciklusu je moguće prijaviti se za: Testiranje softvera (QA), Osnove programiranja (Java), Razvoj veb stranica (JS) i Razvoj veb stranica (PHP + WordPress), i to u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i na Kosovu i Metohiji. 

Zbog trenutnih epidemioloških mera nastava će se realizovati onlajn, a polaznici će, pored stručnog teorijskog i praktičnog znanja, imati dodatne pripreme za predstavljanje kompanijama.

IT Bootcamp je škola osnovana od strane individualnih donatora iz dijaspore poput Petra Markovića, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. IT Bootcamp i ranije je organizovao besplatne kurseve, u Beogradu i Nišu, kao i kurseve besplatne prekvalifikacije za ljude s područja Kosova i Metohije, i besplatni kurs PHP-a na nivou cele Srbije.

Od osnivanja 2018. godine do danas, preko 350 polaznika kurseva je dobilo posao ili praksu u IT kompanijama. Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno obrazuje u sferi informacionih tehnologija.

Više informacija, kao i prijava, može se videti na sajtu www.itbootcamp.rs.