Popularnost podkasta se nastavlja: Švedski Acast akvizirao američku podkast platformu RadioPublic

Acast upravlja hosting platformom, mrežom oglašavanja i audio aplikacijom, a krajem prošle godine Acast je ušao u partnerstvo sa kompanijom Patreon kako bi emitovao njihove serije na svojoj platformi.

prenosimo
23/02/2021

Dokaz da podkasti postaju sve profitabilni pronalazimo u sve većem broju investicija u podkast platforme, kao i akvizicija u ovoj industriji. Nakon što je prošle nedelje iHearMedia najavila kupovinu Triton Digital-a kako bi proširila svoje podkast usluge, u petak je stigla vest i da će švedska podkast kompanija Acast akvizirati RadioPublic kako bi se proširila na američko tržište.

RadioPublic nudi besplatnu podkast aplikaciju, uz dodatne usluge kao što su Podsite i Affinity Promotions. Podsite je usluga koja omogućava podkasterima da naprave besplatan vebsajt za svoje nastupe, dok im Affinity Promotions pomaže da ciljaju svoje najvernije slušaoce pomoću tekstualnih poruka. RadioPublic aplikacija će i nakon akvizicije ostati aktivna, a njen tim će se i dalje nalaziti u SAD-u.

Acast upravlja hosting platformom, mrežom oglašavanja i audio aplikacijom. Krajem prošle godine
Acast je ušao u partnerstvo sa kompanijom Patreon kako bi emitovao njihove serije na svojoj platformi.
Prema rečima kompanije, na osnovu prihoda i investicija, Acast je najveća podkast kompanija na svetu, a akvizicijom RadioPublic-a će se proširiti na američko tržište i dobiti pristup još većem broju podkastera.

Kao što smo već pisali, pandemija je dodatno podstakla rast i popularnost podkast platformi, a kompanije ostvaraju sve veće prihode od reklama tokom podkasta. Predviđa se da će ovi prihodi premašiti milijardu dolara tokom 2021. godine, što je porast od 35% u odnosu na 2020. godinu.

Izvor: The Verge, Radio World

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ