Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Subota 27. februar
RS 14.05% · SAD 19.19% · EU 5.96%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

96.7

Д

117.6

Д

Ƀ

47178.13$

CE

08:53 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:53 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:53 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:53 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

08:53 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:53 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:53 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:53 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

96.7

Д

117.6

Д

Ƀ

47178.13$

RS 14.05% · SAD 19.19% · EU 5.96%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Sub 27. feb


Popularnost podkasta se nastavlja: Švedski Acast akvizirao američku podkast platformu RadioPublic

Acast upravlja hosting platformom, mrežom oglašavanja i audio aplikacijom, a krajem prošle godine Acast je ušao u partnerstvo sa kompanijom Patreon kako bi emitovao njihove serije na svojoj platformi.

prenosimo
23/02/2021

Dokaz da podkasti postaju sve profitabilni pronalazimo u sve većem broju investicija u podkast platforme, kao i akvizicija u ovoj industriji. Nakon što je prošle nedelje iHearMedia najavila kupovinu Triton Digital-a kako bi proširila svoje podkast usluge, u petak je stigla vest i da će švedska podkast kompanija Acast akvizirati RadioPublic kako bi se proširila na američko tržište.

RadioPublic nudi besplatnu podkast aplikaciju, uz dodatne usluge kao što su Podsite i Affinity Promotions. Podsite je usluga koja omogućava podkasterima da naprave besplatan vebsajt za svoje nastupe, dok im Affinity Promotions pomaže da ciljaju svoje najvernije slušaoce pomoću tekstualnih poruka. RadioPublic aplikacija će i nakon akvizicije ostati aktivna, a njen tim će se i dalje nalaziti u SAD-u.

Acast upravlja hosting platformom, mrežom oglašavanja i audio aplikacijom. Krajem prošle godine
Acast je ušao u partnerstvo sa kompanijom Patreon kako bi emitovao njihove serije na svojoj platformi.
Prema rečima kompanije, na osnovu prihoda i investicija, Acast je najveća podkast kompanija na svetu, a akvizicijom RadioPublic-a će se proširiti na američko tržište i dobiti pristup još većem broju podkastera.

Kao što smo već pisali, pandemija je dodatno podstakla rast i popularnost podkast platformi, a kompanije ostvaraju sve veće prihode od reklama tokom podkasta. Predviđa se da će ovi prihodi premašiti milijardu dolara tokom 2021. godine, što je porast od 35% u odnosu na 2020. godinu.

Izvor: The Verge, Radio World

UKRATKO
objavljeno 17:42 · 26. feb
Coinbase izlazi na berzu
objavljeno 17:38 · 26. feb
Veštačka inteligencija pomaže u prijavljivanju sive ekonomije
objavljeno 14:14 · 26. feb
Twitch uklonio Amazonove oglase
objavljeno 18:32 · 25. feb
Tri srpska startapa uskoro u Kini
objavljeno 17:43 · 25. feb
Od jula se ukida roming na Zapadnom Balkanu
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu