Najveća američka radio kompanija iHearMedia kupuje Triton Digital kako bi iskoristila rast popularnosti podkasta

iHearMedia već neko vreme radi na proširenju svog digitalnog, striming i on-demand poslovanja, a u oblast podkasta je ušao još 2018. godine akvizicijom kompanije Stuff Media LLC.

prenosimo
19/02/2021

Pandemija je onemogućila mnoge oblike zabave u fizičkom svetu, ali je zato doprinela razvoju zabave na internetu, pa je veliki broj onlajn platformi za muziku i druge vidove zabave zabeležio uspeh tokom prethodne godine. Popularnost su posebno dostigli podkasti, što nam potvrđuje i vest da je iHearMedia, najveći radio u SAD-u, odlučio da kupi Triton Digital kako bi dodatno proširio poslovanje u ovoj oblasti.

iHearMedia već neko vreme radi na proširenju svog digitalnog, striming i on-demand poslovanja, a u oblast podkasta je ušao još 2018. godine akvizicijom kompanije Stuff Media LLC.

Triton Digital pruža izdavačima reklamnu infrastrukturu i alate za merenje i distribuciju digitalnih audio tokova i podkasta, istovremeno dinamički ubacujući oglase na osnovu praćenje publike. Takođe, upravlja tržištem za kupovinu i prodaju digitalnih oglasa koristeći automatizovanu tehnologiju, što će pomoći iHearMedia da proširi ponudu i na više manjih kupaca oglasa.

Podkasti su postali popularni u prethodnih par godina, a kao razlog tome mnoge radio i striming kompanije odlučuju da dodatno ulažu u njih. Tokom 2021. godine predviđa se da će prihodi od reklama tokom podkasta premašiti milijardu dolara, što je porast od 35 odsto u odnosu na 2020. godinu.

Izvori: The Wall Street Journal, Radio World

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ