profile picture

Nasdaq berza beleži 395 inicijalnih javnih ponuda, sa ukupnom vrednošću od 103 milijarde $ u prvoj polovini ove godine

7 od 10 najvećih izlazaka na berzu po prikupljenom prihodu listirano je na Nasdaq berzi.

prenosimo
29/06/2021

Američka berza Nasdaq je danas objavila da je u prvoj polovini 2021. godine imala 395 inicijalnih javnih ponuda (IPO), sa ukupnom vrednošću od 103 milijarde dolara. Pored toga, 14 kompanija je prenelo svoje korporativne liste na Nasdaq, među kojima je i Honeywell, a početkom godine se na Nasdaq-u našao i Coinbase koji je imao jedan od najvećih izlazaka na berzu.

Tokom prva dva kvartala 2021. kompanije na Nasdaq berzi prikupile su 61 odsto svih prihoda od IPO-a, uključujući sedam od deset najvećih IPO-a po prikupljenim prihodima. Među njima se nalaze Bumble, koji je prikupio 2,2 milijarde dolara, Applovin (2 milijarde), Shoals Technologies (1,9 milijardi), Playtika (takođe 1,9 milijardi), Qualtrics, koji je prikupio 1,6 milijardi, Oatly (1,4 milijarde) i TuSimple koji je takođe prikupio 1,4 milijarde dolara.

Nasdaq je nastavio sa snažnim rezultatima kada je reč i o inicijalnim javnim ponudama u zdravstvu i tehnologiji, a 14 kompanija prešlo je na ovu berzu u prvih šest meseci ove godine. Ukupna tržišna vrednost svih kompanija koje su prešle na Nasdaq od 2005. godine premašila je 2 triliona dolara.

Nasdaq je američka berza sa sedištem u Njujorku. Zauzima drugo mesto na listi berzi po tržišnoj kapitalizaciji akcija kojima se trguje, iza Njujorške berze. Nedavno je i niški gejming studio Sozap Games sa sedištem u Švedskoj listiran na Nasdaq First North berzi.

Izvor: Nasdaq

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ