Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Utorak 22. jun
RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29737.44$

CE

15:32 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

09:32 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

06:32 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

21:32 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

15:32 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

09:32 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

06:32 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

21:32 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29737.44$

RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Uto 22. jun


Sozap, niški gejming studio sa sedištem u Švedskoj izašao na berzu

„Zadovoljni smo kako je prošao prvi dan, vladalo je veliko interesovanje za trgovinu akcijama”.

prenosimo
11/06/2021

Niški gejming studio Sozap Games sa sedištem u Švedskoj od juče je listiran na Nasdaq First North berzi. Iz studija kažu da su zadovoljni kako je prošao prvi dan trgovanja i da su dobili dovoljno resursa za sadašnje i buduće video igre.

Kako navodi Srpska asocijacija industrije video igara (SGA), čiji je Sozap član, izlazak na berzu ovog srpsko-švedskog tima je važan korak za čitav gejming ekosistem i doprinosi vidljivosti domaćih igara i studija na globalnom tržištu.

Pre Sozap-a kakav je danas, tim iz Niša je već imao nekoliko igara među kojima je najzapaženija bila T.E.C. 3001, prvenstveno na XBOX 360 konzoli. Ova igra je tada osvojila prvo mesto na takmičenju Indie Games Summer Uprising i bila je propraćena solidnim uspehom. Međutim, i pored relativnog uspeha, ona nije mogla da obezbedi finansijsku stabilnost timu, tako da su 2015. godine sa partnerima iz Švedske oformili Sozap i krenuli da rade na igrici za mobilne uređaje, Armed Heist, koja se može pohvaliti sa preko 10 miliona preuzimanja. 

Sozap i dalje nastoji da zadrži način funkcionisanja malog tima, tako da skoro svi zaposleni imaju svoj udeo u firmi, a kako navode iz studija, na taj način na ovim prostorima donose savremeno poslovanje zapadnog kooperativnog sveta.

Izvor: SGA

UKRATKO
objavljeno 13:15
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
objavljeno 12:56 · 21. jun
Anduril, odbrambena tehnološka kompanija, uzela novu investiciju od 450 miliona $
objavljeno 16:35 · 18. jun
Malware, nazvan Vigilante, sprečava žrtve da preuzimaju piratski softver
objavljeno 14:46 · 18. jun
Generacija Z pokazuje veliki apetit za video igre, a 86% njih koristi mobilne uređaje i za gejming, navodi istraživanje
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu