Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Ponedeljak 2. avgust
RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

99.1

Д

117.6

Д

Ƀ

40277.98$

CE

09:18 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

03:18 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

00:18 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:18 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

09:18 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

03:18 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

00:18 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:18 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

99.1

Д

117.6

Д

Ƀ

40277.98$

RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Pon 2. avg


Microsoft akvizira RiskIQ, startap za sajber bezbednost

Saopštenje dolazi usred povećane potrebe za sajber bezbednošću kako se organizacije prebacuju na daljinske i hibridne režime rada.

prenosimo
13/07/2021

Microsoft je potvrdio akviziciju RiskIQ-a, dobavljača obaveštajnih podataka o hakerskim pretnjama i softvera zasnovanog na oblaku koji je namenjen za preduzeća. Uslovi akvizicije, koji podrazumevaju integraciju RiskIQ-a u Microsoftovu bezbednosnu ponudu, nisu obelodanjeni, iako je Bloomberg ranije izvestio da će Microsoft platiti više od 500 miliona dolara u gotovini za kompaniju.

RiskIQ pretražuje mrežu, mapira detalje o veb lokacijama, domenima, sertifikatima i drugim informacijama, pružajući klijentima uvid u to kojim uređajima i uslugama može da se pristupi izvan firewall-a kompanije. To pomaže kompanijama da se bolje osiguraju od potencijalnih hakerskih napada.

Microsoft kaže da će integracijom RiskIQ-ovih tehnologija u svoje proizvode pružiti kupcima mogućnost da izgrade sveobuhvatniji pregled na pretnje po svoje poslovanje kako radna snaga nastavlja da radi van tradicionalnog kancelarijskog okruženja.

Dogovor će takođe pomoći organizacijama da vode računa o rizicima u logistici, kaže Microsoft. Ovo je verovatno rastući prioritet za mnoge: Napad na dobavljača softvera SolarWinds prošle godine pogodio je najmanje 18.000 njegovih kupaca, a čak i ranije ovog meseca IT dobavljač Kaseya bio je žrtva ransomware napada koji je uticao na stotine kompanija širom sveta.

Izvor: Tech Crunch

UKRATKO
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
objavljeno 11:46 · 29. jul
Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije
objavljeno 13:20 · 27. jul
Tesla ostvarila preko milijardu $ prihoda u drugom kvartalu, uprkos pandemiji zabeležila osmo uzastopno profitabilno tromesečje
objavljeno 15:52 · 26. jul
Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $
objavljeno 13:00 · 22. jul
Salesforce zvanično akvizirao Slack za 27,7 milijardi $
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ