Kompanije iz sajber bezbednosti nastavljaju da akviziraju log menadžment startape — CrowdStrike kupuje Humio

Akvizicijom Humia, CrowdStrike dobija alat koja će mu pružiti mogućnost prikupljanja neograničenog broja log podataka, i na taj način će moći u realnom vremenu da reaguje na pretnje i napade.

prenosimo
22/02/2021

Kompanije koje proizvode alate za log menadžment su zabeležile uspehe tokom ovog meseca. Pre nekoliko nedelja SentinelOne je najavio da kupuje platformu za brz log menadžment Scalyr za 155 miliona dolara, a juče je CrowdStrike objavio da kupuje startap Humion, koji nudi neograničen log menadžment, za 400 miliona dolara.

CloudStrike je kompanija iz oblasti sajber bezbednosti koja omogućava organizacijama da uoče znakove predstojećeg napada kroz ulazne tačke kao što su prenosni računari zaposlenih ili mobilni uređaji.

Većina kompanija mora da odabere šta da evidentira i koliko dugo da čuva te evidencije, ali sa Humiom korisnici dobijaju mogućnost obrađivanja više terabajta podataka svakog dana. Akvizicijom Humia, CrowdStrike dobija alat koja će mu pružiti mogućnost prikupljanja neograničenog broja log podataka, i na taj način će moći u realnom vremenu da reaguje na pretnje i napade, umesto da reaguje na njih i pokuša da odgonetne šta se kasnije dogodilo. Ovo je isti razlog akvizicije koji je SentinelOne naveo kada je kupio Scalyr.

Log menažment je skup procesa i pristupa koji olakšavaju generisanje, analizu, prenos, skladištenje, arhiviranje i izveštavanje o ogromnim količinama log podataka stvorenih u sistemu. Očekuje se da će globalno tržište alata za log menadžment porasti sa 1,9 milijardi dolara u 2020. na 3,7 milijardi dolara do 2025. godine, po stopi rasta od 14,1 odsto tokom predviđenog perioda.

Izvori: Venture BeatTech Crunch, Markets and Markets

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ