Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Utorak 22. jun
RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29737.44$

CE

15:27 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

09:27 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

06:27 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

21:27 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

15:27 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

09:27 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

06:27 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

21:27 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29737.44$

RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Uto 22. jun


Hakeri ukrali 780 GB podataka od gejming giganta Electronic Arts, ukraden i Frostbite izvorni kod

Podaci o igračima nisu bili ugroženi u provali, naveo je EA.

prenosimo
11/06/2021

Hakeri su provalili u sisteme Electronic Arts-a, jednog od najvećih svetskih izdavača video igara, i ukrali 780 gigabajta podataka, uključujući i izvorni kod Frostbite endžina, koji pokreće neke od većih naslova u njihovom katalogu, kao što su FIFA, Madden i Battlefield.

Hakeri tvrde da imaju „punu sposobnost iskorišćavanja svih usluga EA”. Takođe tvrde i da su ukrali alate za razvoj softvera za FIFA 21, kao i serverski kod za matchmaking, koji se koristi za optimizaciju onlajn mečeva. Poruke hakera uključuju i uzorke ukradenog sadržaja i ukazuju da napadači planiraju da prodaju ove podatke za 28 miliona dolara.

Electronic Arts je rekao da nije bio u pitanju ransomware i tvrdio je da je tokom napada „ukradena ograničena količina izvornog koda i srodnih alata”. Istom prilikom su dodali da ne očekuju da će hakerski napad uticati na razvoj igara ili poslovanje.

EA je daleko od prve gejming kompanije koja je hakovana, samo u poslednjih godinu dana CD Projekt RED, kao i Capcom imali su problema sa hakerima i ransomware napadima. Proteklih nedelja ransomware napadi postaju sve učestaliji, Colonial Pipeline je hakerima platio skoro 5 miliona dolara otkupa, dok je proizvođača mesa JBS napad koštao 11 miliona dolara.

Izvor: CNN

UKRATKO
objavljeno 13:15
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
objavljeno 12:56 · 21. jun
Anduril, odbrambena tehnološka kompanija, uzela novu investiciju od 450 miliona $
objavljeno 16:35 · 18. jun
Malware, nazvan Vigilante, sprečava žrtve da preuzimaju piratski softver
objavljeno 14:46 · 18. jun
Generacija Z pokazuje veliki apetit za video igre, a 86% njih koristi mobilne uređaje i za gejming, navodi istraživanje
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu