Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Ponedeljak 2. avgust
RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

99.1

Д

117.6

Д

Ƀ

39712.5$

CE

08:32 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:32 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:32 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

14:32 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

08:32 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:32 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:32 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

14:32 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

99.1

Д

117.6

Д

Ƀ

39712.5$

RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Pon 2. avg


Google Stadia uvodi nove modele deljenja prihoda sa developerima

Google je nove mogućnosti deljenja prihoda nazvao „vodećim u industriji”.

prenosimo
14/07/2021

Google je predstavio novi model deljenja prihoda za svoju Stadia Pro pretplatu, koji će partnerskim developerima pružati dodatni izvor prihoda svakog meseca. Model će stupiti na snagu do kraja jula, nakon čega će bilo koji naslov uključen u Stadia Pro — koja pretplatnicima omogućava pristup biblioteci igara uz mesečnu naknadu — donositi developerima deo novca koji generiše ova usluga.

Partnerski developeri će između sebe podeliti 70 odsto svih mesečnih prihoda ostvarenih pretplatom na Pro planu, na osnovu toga koliko „dana sesija” igrači potroše na njihove igre. Ukoliko neki korisnik igra određeni naslov na Stadia Pro jednom tokom jednog dana, i još jednom narednog dana, to će se računati kao dva dana sesija. Međutim, u slučaju korisnika koji bude igrao igru dva ili više puta u toku istog dana, to će se računati kao jedan dan sesije.

Google takođe uvodi novi model deljenja prihoda za pojedinačne prodaje u Stadia Store-u, dajući programerima 85 odsto prihoda od prodaje za sve naslove objavljene od 1. oktobra. Ovaj model odnosiće se samo na prvih 3 miliona dolara i trenutno je predviđeno da traje do kraja 2023. godine. Pored ovoga, za prvu polovinu 2022. godine najavljen je i novi program affiliate marketinga. 

Google Stadia je od začetaka imala problem da privuče programere, a kompanija je nedavno ugasila i studio za razvoj video igara i rešila da se usredsredi na igre u oblaku. U tom kontekstu, ovaj potez kompanije može se tumačiti kao pokušaj da se privuku programeri i proširi interesovanje za platformu privlačenjem novog sadržaja.

Vest dolazi u periodu kada se o deljenju prihoda između developera i vlasnika platformi i digitalnih prodavnica intenzivno razgovara. Google-ova promena Stadia modela nije prva koja je nedavno uvedena: kompanija je u martu smanjila svoju naknadu na Play Store-u na 15 odsto za prvih milion dolara godišnje koje developeri zarade. Taj potez usledio je nakon sličnog poteza Apple-a u novembru prošle godine, koji je objavio da će developeri koji zarađuju manje od milion dolara godišnje u App Store-u moći da se kvalifikuju za program gde će Apple uzimati smanjenu naknadu od 15 odsto umesto standardnih 30.

Izvor: Game Industry

UKRATKO
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
objavljeno 11:46 · 29. jul
Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije
objavljeno 13:20 · 27. jul
Tesla ostvarila preko milijardu $ prihoda u drugom kvartalu, uprkos pandemiji zabeležila osmo uzastopno profitabilno tromesečje
objavljeno 15:52 · 26. jul
Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $
objavljeno 13:00 · 22. jul
Salesforce zvanično akvizirao Slack za 27,7 milijardi $
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ