Andreessen Horowitz pokrenuo novi fond od 2,2 milijarde $ za ulaganje u kripto

„Verujemo da će sledeći talas tehnoloških inovacija voditi kripto”.

prenosimo
25/06/2021

Andreessen Horowitz, jedna od najpoznatijih VC kompanija u Silicijumskoj dolini pokrenula je novi fond od 2,2 milijarde dolara za ulaganje u kripto startape. Iako je prethodno najavljeno da će veličina fonda biti milijardu dolara, ova VC firma odlučila je da ga i više nego duplira, čime signalizira svoju posvećenost kripto startapima. 

Vreme pokretanja, kao i veličina ovog fonda značajni su iz dva razloga. Prvo, omogućiće Andreessen Horowitz-u da nastavi da učestvuje u kasnijim rundama finansiranja kripto startapa, koje postaju sve skuplje. Samo ove godine, Blockchain.com, BlockFi, Circle, Dapper Labs, Ledger i Solana Labs, su zajedno prikupili preko 2 milijarde dolara u šest rundi finansiranja. Pored toga, ulaganja u fond premašila su projekcije što pokazuje da VC kompanije i njihovi investitori ostaju nepokolebljivi u uverenju o potencijalu kripto i blokčejna, uprkos nedavnim padovima cena i regulatornom nadzoru kriptovaluta.

Tokom protekle decenije, Andreessen Horowitz je pokretačka snaga mnogih većih projekata u kripto sektoru, međutim jedna od najistaknutijih investicija firme bila je u Coinbase koji je ove godine imao jedan od većih izlazaka na berzu. Po svemu sudeći, uspeh Coinbase-a jedan je od vodećih razloga za novi fond. 

Kriptovalute poznate su po svojoj volatilnosti, mnogi kripto startapi zavise od cena kriptovaluta koje često naglo skaču i padaju, posebno u poslednjih nekoliko nedelja. Andreessen Horowitz sa novim, masivnim fondom planira da se izbori sa izazovima takvog tržišta i da možda stvori još jedan Coinbase ili nešto veće.

Izvor: Wired

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ