Prijavi se za program Challenge Labs 2021 👉
profile picture

Andreessen Horowitz pokrenuo novi fond od 2,2 milijarde $ za ulaganje u kripto

„Verujemo da će sledeći talas tehnoloških inovacija voditi kripto”.

prenosimo
25/06/2021

Andreessen Horowitz, jedna od najpoznatijih VC kompanija u Silicijumskoj dolini pokrenula je novi fond od 2,2 milijarde dolara za ulaganje u kripto startape. Iako je prethodno najavljeno da će veličina fonda biti milijardu dolara, ova VC firma odlučila je da ga i više nego duplira, čime signalizira svoju posvećenost kripto startapima. 

Vreme pokretanja, kao i veličina ovog fonda značajni su iz dva razloga. Prvo, omogućiće Andreessen Horowitz-u da nastavi da učestvuje u kasnijim rundama finansiranja kripto startapa, koje postaju sve skuplje. Samo ove godine, Blockchain.com, BlockFi, Circle, Dapper Labs, Ledger i Solana Labs, su zajedno prikupili preko 2 milijarde dolara u šest rundi finansiranja. Pored toga, ulaganja u fond premašila su projekcije što pokazuje da VC kompanije i njihovi investitori ostaju nepokolebljivi u uverenju o potencijalu kripto i blokčejna, uprkos nedavnim padovima cena i regulatornom nadzoru kriptovaluta.

Tokom protekle decenije, Andreessen Horowitz je pokretačka snaga mnogih većih projekata u kripto sektoru, međutim jedna od najistaknutijih investicija firme bila je u Coinbase koji je ove godine imao jedan od većih izlazaka na berzu. Po svemu sudeći, uspeh Coinbase-a jedan je od vodećih razloga za novi fond. 

Kriptovalute poznate su po svojoj volatilnosti, mnogi kripto startapi zavise od cena kriptovaluta koje često naglo skaču i padaju, posebno u poslednjih nekoliko nedelja. Andreessen Horowitz sa novim, masivnim fondom planira da se izbori sa izazovima takvog tržišta i da možda stvori još jedan Coinbase ili nešto veće.

Izvor: Wired

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Educational Budget
Clear Career Path
Flexible Working Time
Tech Innovative Groups
International Culture
Business Trips
Private Health Insurance
Gym/Pool
Team Events & Positive Working Environment
ČITAJ JOŠ