Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Nedelja 1. avgust
RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

99

Д

117.6

Д

Ƀ

41464.21$

CE

17:39 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

11:39 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

08:39 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

23:39 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

17:39 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

11:39 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

08:39 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

23:39 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

99

Д

117.6

Д

Ƀ

41464.21$

RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Ned 1. avg


Zoom kupuje Five9, softver za kontakt centre, za 14,7 milijardi $

Akvizicija treba da poboljša prisutnost Zooma među poslovnim kupcima i omogući mu da ubrza svoju priliku za dugoročni rast.

Petar Paunović
19/07/2021

Zoom je najavio kupovinu svih deonica kompanije Five9, koja pruža softver u oblaku za kol centre. To će biti njegova najveća akvizicija vredna 14,7 milijardi dolara. 

„Očekujemo da će ova akvizicija poboljšati prisutnost Zooma među poslovnim kupcima i omogućiti mu da ubrza svoju priliku za dugoročni rast širenjem na tržište kontakt centara, vredno 24 milijarde dolara”, navode u kompaniji. 

Akvizicija će dopuniti uslugu Zoom Phone, dodavanjem poslovnih kupaca Five9 i kombinovanjem softvera. Korisnici Five9-a su između ostalih Under Armour, Lululemon Athletica i Olympus Corp, a kompanija godišnje obradi 7 milijardi minuta poziva

Five9 će postati operativna jedinica Zoom-a, nakon što ugovor bude zaključen polovinom naredne godine. 

Deonice Zooma su u petak porasle za 1,4 procenta na 361,97 dolara, te se vrednost kompanije sada procenjuje na oko 106 milijardi dolara. Podsetimo da je kompanija pre manje od mesec dana kupila i nemački startap Kites, koji razvija tehnologiju prevođenja u realnom vremenu koristeći veštačku inteligenciju.

Zoom je porastao za 45 odsto tokom prošle godine, jer su platforme za konferencije zabeležile nagli porast. Globalna potrošnja ovakvih servisa bi ove godine trebalo da dosegne 5,41 milijardu dolara, u odnosu na 5,02 milijarde dolara u 2020. godini. Kao predvodnike tog rasta analitičari navode Zoom i Cisco. 

Izvor: Reuters

UKRATKO
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
objavljeno 11:46 · 29. jul
Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije
objavljeno 13:20 · 27. jul
Tesla ostvarila preko milijardu $ prihoda u drugom kvartalu, uprkos pandemiji zabeležila osmo uzastopno profitabilno tromesečje
objavljeno 15:52 · 26. jul
Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $
objavljeno 13:00 · 22. jul
Salesforce zvanično akvizirao Slack za 27,7 milijardi $
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ