Srpski Videobolt, startap iza platforme koja spaja one koji se bave video-produkcijom i one kojima je potreban video a nemaju nikakva predznanja o kreiranju video-sadržaja, danas je objavio zatvaranje investicije u iznosu od 500.000 evra. Investiciju je predvodio lokalni investicioni fond South Central Ventures.

Inače, Videobolt je osnovan 2016. godine i od tada je okupio oko 200.000 registrovanih korisnika, a njihovo softversko rešenje poslužilo je za kreiranje gotovo 300.000 videa. Sama platforma je prvenstveno okrenuta marketerima, ali prema rečima CEO-a Momčila Stojkovića plan je da postane dostupna i široj publici. Konkretno, investicija je namenjena razvoju i implementiranju dva nova rešenja za brend menadžere i marketere, kao i frilens dizajnere i marketinške agencije.

Što se tiče prvog, u planu je poboljšanje postojećeg rešenja i kreiranje bržih, efikasnijih i transparentnijih procesa. Druga namera je kreiranje API-ja koji će kompanijama omogućiti da prave personalizovane video-sadržaje u cilju zadržavanja kupaca i povećanja zarade na investirano.

O tome zašto se SC Ventures odlučio na ovaj korak, Jan Kobler, glavni čovek ovog fonda u Beogradu, izjavio je:

Videobolt na tržište donosi novo i jednostavno rešenje za pojedince i preduzeća koja se bave velikim količinama video-sadržaja. Osim njihovog proizvoda i tehnologije, moram da kažem da je ono što nas je privuklo ovoj kompaniji bila njihova sposobnost bootstrap-ovanja, jer sam i sam bio svedok neverovatnog napretka koji je Videobolt tim uspeo da postigne uz vrlo malo sredstava i u ograničenom vremenskom okviru.

South Central Ventures je do sada investirao u još 11 srpskih startapa, a o nekim od prethodnih investicija smo ranije pisali na Startitu.