Videobolt, domaća platforma za kreiranje video-sadržaja uzela investiciju od 500.000€

Iza sume stoji South Central Ventures.

Srpski Videobolt, startap iza platforme koja spaja one koji se bave video-produkcijom i one kojima je potreban video a nemaju nikakva predznanja o kreiranju video-sadržaja, danas je objavio zatvaranje investicije u iznosu od 500.000 evra. Investiciju je predvodio lokalni investicioni fond South Central Ventures.

Inače, Videobolt je osnovan 2016. godine i od tada je okupio oko 200.000 registrovanih korisnika, a njihovo softversko rešenje poslužilo je za kreiranje gotovo 300.000 videa. Sama platforma je prvenstveno okrenuta marketerima, ali prema rečima CEO-a Momčila Stojkovića plan je da postane dostupna i široj publici. Konkretno, investicija je namenjena razvoju i implementiranju dva nova rešenja za brend menadžere i marketere, kao i frilens dizajnere i marketinške agencije.

Što se tiče prvog, u planu je poboljšanje postojećeg rešenja i kreiranje bržih, efikasnijih i transparentnijih procesa. Druga namera je kreiranje API-ja koji će kompanijama omogućiti da prave personalizovane video-sadržaje u cilju zadržavanja kupaca i povećanja zarade na investirano.

O tome zašto se SC Ventures odlučio na ovaj korak, Jan Kobler, glavni čovek ovog fonda u Beogradu, izjavio je:

Videobolt na tržište donosi novo i jednostavno rešenje za pojedince i preduzeća koja se bave velikim količinama video-sadržaja. Osim njihovog proizvoda i tehnologije, moram da kažem da je ono što nas je privuklo ovoj kompaniji bila njihova sposobnost bootstrap-ovanja, jer sam i sam bio svedok neverovatnog napretka koji je Videobolt tim uspeo da postigne uz vrlo malo sredstava i u ograničenom vremenskom okviru.

South Central Ventures je do sada investirao u još 11 srpskih startapa, a o nekim od prethodnih investicija smo ranije pisali na Startitu.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Sanja Vatić

NAPISAO/la članak     04/09/2019

  • Monday, 9. September 2019.

    500 000 evra a sajt im se ne može otvoriti na mobilnom?
    E živote na šta sve ljudi bacaju pare.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu