Američki startap sa razvojnim timom u Beogradu uzeo investiciju od 5.5 miliona $

Nova investicija South Central Venturesa je otišla u startap ConveyIQ.

Marko Marković
19/11/2018

ConveyIQ, kompanija sa kancelarijama u Beogradu i Njujorku, danas je objavila zatvaranje investicije u iznosu od 5.5 miliona dolara. ConveyIQ stoji iza softvera za komunikaciju s potencijalnim zaposlenima i automatizaciju procesa zapošljavanja za velike kompanije, a investiciju je predvodio lokalni investicioni fond SC Ventures, uz učešće 3TS Capital Partners i StarVest Partners.

Paralelno s dogovorom o finansiranju, timu ConveyIQa se priključio Leri Marf na poziciji operativnog direktora (COO), koji će biti zadužen za finansiranje, podršku klijentima, prodaju i marketing. Marf je ranije radio na menadžerskim pozicijama u kompanijama kao što su Quantcast, Sprinklr i BazaarVoice.

ConveyIQ pruža personalizovan način komunikacije sa kandidatima

Convey IQ se trudi da ponudi jedinstvenu i integrisanu digitalnu platformu za komunikaciju sa kandidatima, zakazivanje i održavanje razgovora za posao, čime se čitav proces automatizuje. Aplikacija Applicant Communication Studio nudi integrisano rešenje za komunikaciju s kandidatima, automatizovano zakazivanje i digitalno vođenje razgovora za posao, čime pomaže klijentima da povećaju brzinu zapošljavanja i kvaliteta kandidata koje pronalaze.

ConveyIQ trenutno broji preko 140 klijenata među kojima su: Kaplan, Lush, Proscribe, Dentsu Aegis, Warby Parker i HubSpot.

South Central Ventures, sa kancelarijama u Beogradu, Zagrebu i Skoplju, kroz Enterprise Innovation Fund (ENIF), fokusiran je na tehnološke kompanije na zapadnom Balkanu. Fond od 40 miliona evra je namenjen pre svega ulaganjima u rast kompanija u ranoj fazi razvoja. Ova ulaganja su okrenuta pokretanju međunarodnog širenja poslovanja i rastu tehnoloških startapa u kojima prepoznaju potencijal „da postanu veliki“, a ulaganje u ConveyIQ će biti deveto po redu u Srbiji.

Jan Kobler, Managing Partner u South Central Ventures, izjavio je o ConveyIQ.

Vodeći tim ConveyIQa konstantno pokazuje impresivan nivo shvatanja kretanja na tržištu upravljanja ljudskim resursima, što im je pomoglo u definisanju vrlo jasne vizije budućeg rasta kompanije. Čvrsto verujem da će ConveyIQ potpuno promeniti način na koji najbolji poslodavci pronalaze i privlače najbolju potencijalnu radnu snagu i komuniciraju s kandidatima. Zato smo veoma uzbuđeni zbog toga što smo dobili priliku da budemo deo njihovog rasta.

Marko Marković

Objavio/la članak.

ponedeljak, 19. Novembar, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ