Novosadski startap Content Insights uzeo investiciju od 2.000.000€ za novinarstvo 21. veka

Iza sume stoji nekoliko investitora.

Dve godine pošto je uzeo investiciju od 1,1 milion evra od North base Media-e, Neveqa i Elevena, novosadski startap Content Insights danas je objavio novu. Ova seed runda iznosi 2.000.000 evra, a iza nje stoje neki od prethodnih investirora zajedno sa regionalnim investicionim fondom South Central Ventures.

Proizvod Content Insighitsa je urednički veb alat koji pomaže u proceni efekata i vrednosti objavljenih tekstova i autora preko složenog algoritma koji se svodi na metriku nazvanu Content Performance Indicator (CPI). Ona predstavlja vrednost koja se dodeljuje sadržaju, odnosno autoru, temi i rubrici, nakon prikupljanja podataka sa sajta na kom je tekst objavljen i mreža na kojima je deljen.

Od prethodne investicije kada je brojao 11 tim je porastao na 34 člana, u međuvremenu su otvorili kancelarije u Sofiji i Bostonu, a među svoje klijente uspeli su da ubroje Ringier Axel Springer, Süddeutsche Zeitung, Diario Noticias, Clarin, South China Morning Post, Daily Mail Group, De Persgroep…

Dvomilionsku investiciju su namenili jačanju tima u Srbiji, marketingu i podsticanju rasta, a u narednom periodu će akcenat staviti na proboj na američko tržište, o čemu CEO startapa Dejan Nikolić, kaže:

Trenutno radimo na tome da odškrinemo vrata. U pitanju su veliki, svetski poznati klijenti sa jakom pozicijom i sa uspostavljenom prodajnom organizacijom i lokalizovanom podrškom, očekujem da cemo imati dobru polaznu osnovu za dalje osvajanje tržista.

Zanimljivo je da su investitore i sada i ranije birali na osnovu toga kako mogu da doprinesu Content Insightsu. Tako su se među njima našli bivši urednici Wall Street Journala i The Washington Posta, kao i COO Reuters-Thompsona.

Oni su i dalje investitori, a za to je trebalo puno sreće i umrežavanja. Na kraju i odlučnosti da praviš rizične poteze. Da bih njih ubacio u rundu ja sam rasturio već sklopljenu iako nam je nestajalo para. Bilo je stresno ali se isplatilo.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Sanja Vatić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu