Prijavi se na dnevni bilten 👉

Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Petak 23. april
RS 27.81% · SAD 40.6% · EU 20.36%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

97.7

Д

117.6

Д

Ƀ

50089.65$

CE

13:38 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

07:38 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

04:38 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

19:38 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

13:38 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

07:38 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

04:38 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

19:38 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

97.7

Д

117.6

Д

Ƀ

50089.65$

RS 27.81% · SAD 40.6% · EU 20.36%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Pet 23. apr


Veštačka inteligencija pomaže u prijavljivanju sive ekonomije

U okviru prve faze razvoja, aplikacija će pomoći pri navigaciji i popunjavanju obrazaca, da bi u drugoj asistent već pomagao pri sortiranju pitanja.

prenosimo
26/02/2021

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) objavila je novi alat za popunjavanje obrazaca za prijavu — IVA.

Inspector Virtual Assistant dostupan je na sajtu www.inspektor.gov.rs, i pomagaće u radu Kontakt centra republičkih inspekcija. Kontakt centar je mesto gde se mogu prijaviti akteri u sivoj ekonomiji, nelojalna konkurencija, pritužbe na rad inspektora, itd.

Kako je rečeno, u okviru prve faze razvoja, aplikacija će pomoći pri navigaciji i popunjavanju obrazaca, da bi u drugoj asistent već pomagao pri sortiranju pitanja. U trećoj fazi, IVA bi trebalo da pomaže u edukaciji stranaka kako bi se smanjio broj poziva koji nisu u nadležnosti Centra.

Osim toga, pripremljena je i dokumentacija s listom pitanja i odgovora u okviru chatbot aplikacije, za Poresku upravu, građevinsku, sanitarnu, urbanističko-građevinsku, upravnu, tržišnu inspekciju, i mnoge druge inspekcije, uključujući i one u nadležnosti lokalnih samouprava.

Izvor: Biznis i Pravo

UKRATKO
objavljeno 14:46 · 22. apr
Besplatan onlajn program za preduzetnice o uzimanju investicija za startape 
objavljeno 11:54 · 22. apr
Otvorene javne konsultacije o razvoju srpskog startap ekosistema
objavljeno 17:08 · 16. apr
Kupovina preko interneta porasla za 58% u odnosu na 2020. 
objavljeno 12:05 · 16. apr
Algoritamska umetnost: novi besplatan kurs na net.kabinetu 
objavljeno 16:21 · 06. apr
U Beogradu se organizuje deseta po redu SEETEST konferencija
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu