Unreal Engine 5 dostupan u early access fazi

Nova generacija Unreal Engine sada je dostupna developerima.

prenosimo
27/05/2021

Epic Games objavio je da je Unreal Engine 5 od srede dostupan u early access fazi, a očekuje se da će puna verzija softvera biti dostupna svima naredne godine. Unreal Engine, koji se koristi kao osnova za proizvodnju velikog broja video igara, animacija i 3D grafičkih radova, obećava brojna značajna poboljšanja za video igre koje koriste prednosti novijih grafičkih čipova i hardvera konzola nove generacije.

Među novim alatima koje UE 5 nudi nalazi se Nanite, sistem za stvaranje visokodetaljnih geometrijskih objekata poput kamenih površina i drugih predmeta u igri. Tu je i Lumen, dinamički alat za stvaranje fotorealističnog osvetljenja u video igrama. Obe funkcije bile su prikazane prošle godine, kada je Unreal Engine 5 prvi put predstavljen.

Epic kaže da je ova early access verzija testirana samo za razvoj igara, pa još uvek nije spremna za upotrebu u drugim industrijama, poput automobilske industrije ili filmske produkcije, koje su se u prošlosti oslanjale na ovaj softver za 3D renderovanje i specijalne efekte.

Unreal Engine je besplatan za upotrebu, ali radi na honorarnom sistemu koji podrazumeva da Epic dobije 5 odsto prihoda nakon prvih milion dolara zarađenih od proizvoda napravljenog pomoću njihovog softvera.

Izvor: The Protocol

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ