profile picture

Unreal Engine 5 dostupan u early access fazi

Nova generacija Unreal Engine sada je dostupna developerima.

prenosimo
27/05/2021

Epic Games objavio je da je Unreal Engine 5 od srede dostupan u early access fazi, a očekuje se da će puna verzija softvera biti dostupna svima naredne godine. Unreal Engine, koji se koristi kao osnova za proizvodnju velikog broja video igara, animacija i 3D grafičkih radova, obećava brojna značajna poboljšanja za video igre koje koriste prednosti novijih grafičkih čipova i hardvera konzola nove generacije.

Među novim alatima koje UE 5 nudi nalazi se Nanite, sistem za stvaranje visokodetaljnih geometrijskih objekata poput kamenih površina i drugih predmeta u igri. Tu je i Lumen, dinamički alat za stvaranje fotorealističnog osvetljenja u video igrama. Obe funkcije bile su prikazane prošle godine, kada je Unreal Engine 5 prvi put predstavljen.

Epic kaže da je ova early access verzija testirana samo za razvoj igara, pa još uvek nije spremna za upotrebu u drugim industrijama, poput automobilske industrije ili filmske produkcije, koje su se u prošlosti oslanjale na ovaj softver za 3D renderovanje i specijalne efekte.

Unreal Engine je besplatan za upotrebu, ali radi na honorarnom sistemu koji podrazumeva da Epic dobije 5 odsto prihoda nakon prvih milion dolara zarađenih od proizvoda napravljenog pomoću njihovog softvera.

Izvor: The Protocol

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca
test1 top image
PREDNOSTI RADA U TELESIGNU
EGZOTIČNE DESTINACIJE
BALANS VREMENA
ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
FITNES PROGRAM
DOGAĐAJI I PROSLAVE
PARKING I BUSPLUS
GAME ROOM
PROGRAM PREPORUKA
ZDRAVE PAUZE
MASAŽE
TRENINZI I KONFERENCIJE
#TELESIGN TOGETHER
ČITAJ JOŠ