Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $

Navodi se da će akvizicija Uber Freight-u pomoći da stvori vodeću logističku tehnološku platformu.

prenosimo
26/07/2021

Uber Freight, logistička podružnica kompanije Uber Technologies, najavila je akviziciju dobavljača špediterskog softvera Transplace za 2,25 milijarde dolara. Uber Freight preuzima kompaniju od TPG Capital-a u i za nju će platiti 750 miliona dolara u akcijama, dok će ostatak isplatiti u gotovini.

Navodi se da će akvizicija Uber Freight-u pomoći da stvori vodeću logističku tehnološku platformu kombinovanjem Transplace-ove SaaS logističke platforme sa Uber Freight-ovim lancem snabdevanja i mobilnim aplikacijama.

Osnovan 2000. godine, Transplace nudi kombinaciju logističke tehnologije i usluga upravljanja transportom proizvođačima, trgovcima na malo, hemijskim kompanijama i preduzećima za pakovanje robe široke potrošnje. Usluge kompanije uključuju upravljanje transportom, intermodalno posredovanje i software-as-a-service (SaaS) rešenja za upravljanje prevozom.

Akvizicija je donekle iznenađujuća s obzirom na to da Uber u poslednje vreme prodaje razne marginalne biznise sa ciljem da poveća svoju profitabilnost. Kompanija je u decembru prodala kompaniji Aurora svoju jedinicu za razvijanje autonomnih vozila za 4 milijarde dolara. Pored toga, prodali su i svoje poslovanje letećih taksija kompaniji Joby Aviation, dok su Zomatu prodali posao dostave hrane u Indiji. Uber veruje da će transakcija ubrzati put Uber Freight-a do profitabilnosti.

Izvor: SiliconAngle

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ