Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Četvrtak 24. jun
RS 39.59% · SAD 53.11% · EU 47.76%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.6

Д

117.6

Д

Ƀ

33235.05$

CE

11:25 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

05:25 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

02:25 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

17:25 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

11:25 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

05:25 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

02:25 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

17:25 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.6

Д

117.6

Д

Ƀ

33235.05$

RS 39.59% · SAD 53.11% · EU 47.76%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Če 24. jun


Toyota kupuje Lyftov odsek za razvijanje tehnologije autonomnih vozila

Lyft je poslednja u nizu kompanija koja diže ruke od skupocenog razvijanja autonomnih vozila.

prenosimo
27/04/2021

Toyotina podružnica Woven Planet Holdings preuzeće kompaniju Level 5, diviziju Lyfta koja razvija tehnologiju autonomne vožnje za 550 miliona dolara u gotovini, piše The Verge.

Kako je naveo Lyft, ovaj potez će im omogućiti da godišnje uštede oko 100 miliona dolara, što će ih bolje pozicionirati da ostvare profit.

Toyota se takođe složila da koristi podatke i platformu Lyftove flote za bilo koju komercijalnu uslugu koju na kraju pokrene u okviru svoje podružnice Woven Planet Holdings (poznate po projektu pametnog grada Woven City).

Uber, jedan od glavnih konkurenata Lyfta, je prošle godine prodao svoju diviziju autonomnih vozila Aurori, startapu u kojem Toyota ima manjinski udeo.

Lyft je pokrenuo Level 5 još 2017. godine sa smelom tvrdnjom da će se do 2021. godine „većina“ njihovih vožnji odvijati u autonomnim vozilima.

Toyota je razvila softver za autonomnu vožnju pod nazivom Šofer (Chauffeur), a pored toga i sistem pod nazivom Čuvar (Guardian) koji je u osnovi napredni sistem za pomoć vozaču sličan Teslinom autopilotu. Ni jedna od ovih tehnologija se još uvek ne nudi ni u jednom njihovom serijskom automobilu.

Dogovor će biti završen u trećem kvartalu ove godine. Lyft će odmah dobiti 200 miliona dolara, a ostalih 350 miliona Toyota će isplaćivati tokom narednih pet godina. Sedište kompanije ostaće u Tokiju, a imaće razvojne timove u Londonu i Palo Altu u Kaliforniji.

Izvor: The Verge

UKRATKO
objavljeno 13:16 · 23. jun
Zlonamerni PyPI paketi pretvarali računare programera u mašine za rudarenje kriptovaluta
objavljeno 12:46 · 23. jun
Splunk, dobavljač analitičarskog softvera, uzeo novu investiciju od milijardu $
objavljeno 17:25 · 22. jun
Evropa je proizvela još 25 jednoroga od novembra prošle godine, Kina svega 9, a SAD i dalje u znatnom vođstvu
objavljeno 13:15 · 22. jun
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu