Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Utorak 22. jun
RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29506.49$

CE

16:04 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

10:04 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

07:04 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

22:04 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

16:04 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

10:04 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

07:04 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

22:04 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29506.49$

RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Uto 22. jun


Švedski Northvolt uzeo investiciju od gotovo 2,8 milijarde $ za povećanje proizvodnje baterija za električna vozila

Nakon ove runde finansiranja, vrednost Northvolta sada iznosi 11,75 milijardi dolara.

prenosimo
10/06/2021

Proizvođač litijum-jonskih baterija Northvolt uzeo je investiciju od 2,75 milijarde dolara za proširenje kapaciteta u fabrici koju gradi na severu Švedske kako bi zadovoljio sve veću potražnju za baterijama za električna vozila.

Northvolt je rekao da su privatnu rundu investiranja, jednu od najvećih u Evropi, vodila četiri švedska penziona fonda i OMERS Capital Markets, zajedno sa postojećim investitorima Goldman Sachs i Volkswagen.

Northvolt, koji je do sada osigurao više od 27 milijardi dolara u ugovorima od kupaca kao što su BMW, Scania i Volkswagen, očekuje da će u narednoj deceniji izgraditi još najmanje dve fabrike u Evropi, gde će jedna biti u Nemačkoj. 

Proizvođači baterija trude se da prate korak sa potražnjom kako proizvođači automobila sve više prelaze na proizvodnju električnih vozila kako bi smanjili emisiju ugljenika. Očekuje se da će globalna prodaja električnih vozila porasti za oko 70 odsto ove godine, nakon što je prošle godine prodato oko 2,5 miliona jedinica, navodi istraživačka kompanija IHS Markit.

Izvor: Reuters

UKRATKO
objavljeno 13:15
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
objavljeno 12:56 · 21. jun
Anduril, odbrambena tehnološka kompanija, uzela novu investiciju od 450 miliona $
objavljeno 16:35 · 18. jun
Malware, nazvan Vigilante, sprečava žrtve da preuzimaju piratski softver
objavljeno 14:46 · 18. jun
Generacija Z pokazuje veliki apetit za video igre, a 86% njih koristi mobilne uređaje i za gejming, navodi istraživanje
Predstavljamo poslodavca
test1 top image
PREDNOSTI RADA U TELESIGNU
EGZOTIČNE DESTINACIJE
BALANS VREMENA
ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
FITNES PROGRAM
DOGAĐAJI I PROSLAVE
PARKING I BUSPLUS
GAME ROOM
PROGRAM PREPORUKA
ZDRAVE PAUZE
MASAŽE
TRENINZI I KONFERENCIJE
#TELESIGN TOGETHER
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu