Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Utorak 22. jun
RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29737.44$

CE

15:41 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

09:41 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

06:41 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

21:41 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

15:41 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

09:41 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

06:41 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

21:41 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29737.44$

RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Uto 22. jun


Stack Overflow prodat za 1,8 milijardi $, širi se na nova tržišta

Stack Overflow mesečno privlači više od 100 miliona posetilaca.

prenosimo
03/06/2021

Prosus, jedna od najvrednijih evropskih tehnoloških kompanija, najpoznatija kao najveći deoničar kineskog Tencent Holdings-a, kupila je Stack Overflow za 1,8 milijardi dolara. Stack Overflow je popularni veb sajt sa pitanjima i odgovorima o programiranju koju pretežno koriste programeri, ali i finansijski profesionalci i trgovci kojima su sve više potrebne veštine programiranja. 

Prosus kupuje Stack Overflow od investitora koji su učestvovali u osnivanju ovog veb sajta. Među njima su Union Square Ventures, Index Ventures, Andreessen Horowitz, Bezos Expeditions, Spark Capital, Silver Lake i GIC, singapurski fond suverenog bogatstva.

Za Prosus je ovo prva direktna akvizicija u edtech, odnosno sektoru obrazovne tehnologije. Prosus već poseduje udele u dve takve kompanije — Udemy i Codecademy, a planira ulaganje i u Skillsoft, dobavljača softvera za obuku koji koriste preduzeća. 

Prosus investira globalno u čitav niz onlajn platformi fokusiranih na oblasti kao što su dostava hrane, oglasi i fintech, a kompanija smatra da će onlajn rad i učenje nastaviti da budu važni čak i nakon pandemije i planira da proširi biznis proizvod Stack Overflow Teams na nova tržišta poput Indije.

Izvor: The Wall Street Journal

UKRATKO
objavljeno 13:15
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
objavljeno 12:56 · 21. jun
Anduril, odbrambena tehnološka kompanija, uzela novu investiciju od 450 miliona $
objavljeno 16:35 · 18. jun
Malware, nazvan Vigilante, sprečava žrtve da preuzimaju piratski softver
objavljeno 14:46 · 18. jun
Generacija Z pokazuje veliki apetit za video igre, a 86% njih koristi mobilne uređaje i za gejming, navodi istraživanje
Predstavljamo poslodavca
test1 top image
PREDNOSTI RADA U TELESIGNU
EGZOTIČNE DESTINACIJE
BALANS VREMENA
ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
FITNES PROGRAM
DOGAĐAJI I PROSLAVE
PARKING I BUSPLUS
GAME ROOM
PROGRAM PREPORUKA
ZDRAVE PAUZE
MASAŽE
TRENINZI I KONFERENCIJE
#TELESIGN TOGETHER
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu