Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Četvrtak 24. jun
RS 39.59% · SAD 53.21% · EU 48.19%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.6

Д

117.6

Д

Ƀ

33263.05$

CE

11:29 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

05:29 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

02:29 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

17:29 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

11:29 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

05:29 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

02:29 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

17:29 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.6

Д

117.6

Д

Ƀ

33263.05$

RS 39.59% · SAD 53.21% · EU 48.19%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Če 24. jun


Srbija Inovira: Projekat za razvoj prvog srpskog superklastera

Cilj projekta je da se ojača privreda koja se zasniva na inovacijama. 

prenosimo
26/04/2021

Pokrenut je projekat Srbija Inovira koji će aktivno raditi na stvaranju okruženja pogodnog za rast i razvoj inovacija.   

Projekat će mapirati polja inovacija u zemlji i sprovesti istraživanja kroz koja će identifikovati četiri konkurentna domena u kojima leži najveći potencijal u Srbiji. Potom će se u 4 odvojena pilot projekta za superklastere testirati njihov potencijal u stvarnom okruženju, i na kraju odabrati jedan domen u okviru kog će se sprovesti razvoj prvog srpskog superklastera.

„Naš cilj jeste da se prepoznaju najperspektivniji domeni za inovacije u Srbiji i da se zahvaljujući tome omogući formiranje prvog srpskog superklastera u datoj oblasti. S obzirom da je ova metodologija dokazana i na svetskom nivou, ona predstavlja efikasnu platformu za promovisanje i podsticanje inovativnog razvoja, kreiranje okruženja za podsticanje inovacija kao i pružanje adekvatne institucionalne podrške i finansiranja“, tvrdi Aleksandra Popović, direktorka projekta Srbija Inovira. 

Cilj projekta je da se ojača privreda koja se zasniva na inovacijama i da se na taj način podstaknu dalji razvoj, konkurentnost i izvozni potencijali Srbije. Projekat će trajati četiri i po godine, a pokrenuo ga je ICT Hub. 

UKRATKO
objavljeno 13:16 · 23. jun
Zlonamerni PyPI paketi pretvarali računare programera u mašine za rudarenje kriptovaluta
objavljeno 12:46 · 23. jun
Splunk, dobavljač analitičarskog softvera, uzeo novu investiciju od milijardu $
objavljeno 17:25 · 22. jun
Evropa je proizvela još 25 jednoroga od novembra prošle godine, Kina svega 9, a SAD i dalje u znatnom vođstvu
objavljeno 13:15 · 22. jun
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
Predstavljamo poslodavca
test1 top image
PREDNOSTI RADA U TELESIGNU
EGZOTIČNE DESTINACIJE
BALANS VREMENA
ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
FITNES PROGRAM
DOGAĐAJI I PROSLAVE
PARKING I BUSPLUS
GAME ROOM
PROGRAM PREPORUKA
ZDRAVE PAUZE
MASAŽE
TRENINZI I KONFERENCIJE
#TELESIGN TOGETHER
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu