profile picture

SoftBank startap akcelerator pokrenut u Evropi sa ciljem da podstakne različitost u preduzetništvu

Čak 62 odsto preduzetnika koji su pripadali nekoj rasnoj ili drugoj manjinskoj grupi teže su ostvarivali investicije za svoje startape.

prenosimo
09/06/2021

SoftBank je pokrenuo akcelerator program Emerge u Evropi sa ciljem povezivanja preduzetnika sa raznovrsnom socioekonomskom pozadinom sa kapitalom, alatima i mrežama kako bi im pomogao da se razviju. Program je otvoren za evropske startape koji imaju najmanje jednog osnivača koji pripada nekoj rasnoj manjini, LGBTQ+ zajednici, kao i ukoliko je žena, osoba sa invaliditetom ili izbeglica.

U Evropi je prošle godine oko 91 odsto investicija otišlo startapima sa muškim osnivačkim timovima, navodi se u izveštaju Atomica. Čak 62 odsto preduzetnika koji su pripadali nekoj rasnoj ili drugoj manjinskoj grupi teže su ostvarivali investicije za svoje startape.

Evropska verzija programa temelji se na uspehu američkog Emerge-a koji je tokom prošlog leta investirao 5 miliona dolara u 13 startapa. U evropskom programu učestvovaće koalicija evropskih VC firmi i investitora, uključujući Speedinvest, Breega, Cherry Ventures, firstminute Capital i Kindred. WeWork Labs je takođe uključen i podržaće razvoj kurikuluma.

Kandidati izabrani za učešće u programu ući će u osmonedeljni akcelerator koji omogućava saradnju sa iskusnim rukovodiocima i kompanijama koje će pružati mentorstvo i obrazovne sesije. Pored toga, učesnici Emerge programa dobiće direktna ulaganja kako bi dodatno podstakli rast.

Izvor: CNBC

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca
test1 top image
PREDNOSTI RADA U TELESIGNU
EGZOTIČNE DESTINACIJE
BALANS VREMENA
ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
FITNES PROGRAM
DOGAĐAJI I PROSLAVE
PARKING I BUSPLUS
GAME ROOM
PROGRAM PREPORUKA
ZDRAVE PAUZE
MASAŽE
TRENINZI I KONFERENCIJE
#TELESIGN TOGETHER
ČITAJ JOŠ