Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Utorak 22. jun
RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29813.73$

CE

16:29 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

10:29 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

07:29 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

22:29 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

16:29 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

10:29 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

07:29 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

22:29 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29813.73$

RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Uto 22. jun


SoftBank startap akcelerator pokrenut u Evropi sa ciljem da podstakne različitost u preduzetništvu

Čak 62 odsto preduzetnika koji su pripadali nekoj rasnoj ili drugoj manjinskoj grupi teže su ostvarivali investicije za svoje startape.

prenosimo
09/06/2021

SoftBank je pokrenuo akcelerator program Emerge u Evropi sa ciljem povezivanja preduzetnika sa raznovrsnom socioekonomskom pozadinom sa kapitalom, alatima i mrežama kako bi im pomogao da se razviju. Program je otvoren za evropske startape koji imaju najmanje jednog osnivača koji pripada nekoj rasnoj manjini, LGBTQ+ zajednici, kao i ukoliko je žena, osoba sa invaliditetom ili izbeglica.

U Evropi je prošle godine oko 91 odsto investicija otišlo startapima sa muškim osnivačkim timovima, navodi se u izveštaju Atomica. Čak 62 odsto preduzetnika koji su pripadali nekoj rasnoj ili drugoj manjinskoj grupi teže su ostvarivali investicije za svoje startape.

Evropska verzija programa temelji se na uspehu američkog Emerge-a koji je tokom prošlog leta investirao 5 miliona dolara u 13 startapa. U evropskom programu učestvovaće koalicija evropskih VC firmi i investitora, uključujući Speedinvest, Breega, Cherry Ventures, firstminute Capital i Kindred. WeWork Labs je takođe uključen i podržaće razvoj kurikuluma.

Kandidati izabrani za učešće u programu ući će u osmonedeljni akcelerator koji omogućava saradnju sa iskusnim rukovodiocima i kompanijama koje će pružati mentorstvo i obrazovne sesije. Pored toga, učesnici Emerge programa dobiće direktna ulaganja kako bi dodatno podstakli rast.

Izvor: CNBC

UKRATKO
objavljeno 13:15
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
objavljeno 12:56 · 21. jun
Anduril, odbrambena tehnološka kompanija, uzela novu investiciju od 450 miliona $
objavljeno 16:35 · 18. jun
Malware, nazvan Vigilante, sprečava žrtve da preuzimaju piratski softver
objavljeno 14:46 · 18. jun
Generacija Z pokazuje veliki apetit za video igre, a 86% njih koristi mobilne uređaje i za gejming, navodi istraživanje
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu