Nakon svega godinu dana, održaće se drugi Mini Seedcamp u Beogradu 18. maja 2014. godine na Belom Dvoru. Na njemu će 10 lokalnih startapa moći da se prezentuje po mnogim ocenama najboljem evropskom seed fondu i dobije priliku za dobijanje investicije i ulazak u njihovu bogatu mrežu.

Prošla njihova poseta rezultovala je investiranjem u beogradski TruckTrack, a ove godine dolaze u okviru programa Startit Festa i verujemo da će biti još zadovoljniji, kako kvalitetom startapa, tako i startap atmosferi kojom Beograd može da se pohvali.Seedcampov uspeh i ugled su između ostalog rezultat velikog iskustva — ovaj Londonski fond radi već 7 godina i do sada su investirali u preko 100 kompanija iz više od 30 zemalja. O istoriji i načinu rada fonda smo pisali na Startitu u par navrata.

Poznati su svakako i u ovom delu Evrope — investicija Seedcampa u Zemantu 2008. godine je po mnogima dovela do ‘buđenja’ slovenačkog i regionalnog startap ekosistema, a u portfoliu ove kompanije je još regionalnih kompanija poput Farmerona,vox.ioGIS CloudOust.me i gorepomenuta srpska, TruckTrack.

(Startap) proleće u Beogradu

Seedcamp će u Beograd doći u vidu ‘Mini’ događaja na kome će se 10 timova predstaviti investitorima i mentorima iz njihove mreže, pri čemu će najinteresantniji startapi na kraju dešavanja dobiti pozivnicu za naredni Seedcamp Week u Berlinu na kome se realizuju investicije. Možete da pročitate ovde kako je bilo ekipi TruckTracka prošlog proleća.

Seedcamp nudi nekoliko mogućnosti za investiranje — pored standardnog dila od 8-10% kompanije za 50.000€ tu su sada i opcije za 5% uz 25.000€ za kompanije koje su već primile seed investiciju, te 3% uz 5.000€ kao ‘ulaznica’ u njihov program.

Ekipa SEE ICT-a i Startita je imala to zadovoljstvo da učestvuje u više Seedcampdogađaja, što u svojstvu mentora što startapa, i veoma nam je drago da ćemo imati priliku da budemo domaćini ovom događaju u našem gradu i posebno što će biti deo do sada najambicioznijeg projekta u ovom delu Evrope – Startit Festa.

Prijavi svoj startap na prvi beogradski Seedcamp

Ukoliko ste pokrenuli startap sa globalnim ambicijama, ako imate prototip vašeg proizvoda i želite priliku za investiciju od najvećeg evropskog seed fonda/akceleratora →prijavite se do 5. maja putem Angel Lista.