Seedcamp: raketno gorivo za evropske startape

Sutra počinje Seedcamp Zagreb, dogadjaj gde će 19 startapa iz cele Evrope (pa čak i sa Novog Zelanda) predstaviti svoje kompanije investitorima i nastojati da dobiju investicije ovog seed fonda. Osnovan 2007., Seedcamp je pokrenut sa ciljem da pomogne razvitku naredne generacije evropskih preduzetnika ulažući u njih i pružajući im podršku, pre svega kroz jaku

Vukašin Stojkov
11/06/2012

Sutra počinje Seedcamp Zagreb, dogadjaj gde će 19 startapa iz cele Evrope (pa čak i sa Novog Zelanda) predstaviti svoje kompanije investitorima i nastojati da dobiju investicije ovog seed fonda.

Osnovan 2007., Seedcamp je pokrenut sa ciljem da pomogne razvitku naredne generacije evropskih preduzetnika ulažući u njih i pružajući im podršku, pre svega kroz jaku mrežu mentora i investitora kako u Evropi tako i u SAD.

Do sada su deo Seedcamp porodice postale 63 kompanije, a da biste pridružili sa vašim startapom potrebno je da pokažete da vaša ideja ima veliki potencijal kao i da je ispratite sa prototipom proizvoda, idealno i sa ranom trakcijom.

Tokom Seedcamp dogadjaja prezentujete svoj startap i najbolji, po oceni investitora, bivaju pozvani da se pridruže Seedcampu. Pored investicije od 50.000 evra za 8-10% udela u kompaniji startapi se pozivaju da provedu tri meseca u Londonu tokom kojih dobijaju intenzivno mentorisanje i podršku u razvoju. Celokupni paket podrške je osmišljen tako da pruži optimalnu priliku mladim kompanijama da prerastu u izuzetne kompanije, da im pruži raketno gorivo za rast i razvoj.

Svi preduzetnici koji su postali deo Seedcampa sa kojima smo imali priliku da pričamo su puni reči hvale za prednosti koje su dobili i celokupno iskustvo.

Seedcamp nam je pružio veliku mrežu mentora i potencijalnih investitora. Pored toga, povezali su nas sa najbistrijim preduzetnicima kako iz Evrope tako i iz SAD-a. – Tomaž Štolfa, vox.io

Seedcampova najveća moć lež u golemoj mreži kontakata koji su na raspolaganju mladim startupima – bilo prilikom izgradnje organizacije, fundraisinga ili nečega drugog. – Matija Kopić, Farmeron

Mislim da je Seedcamp sjajan, naročito ako po prvi put osnivate kompaniju je njihova podrška ključna. Ne samo da daju pristup top investitorima iz celog sveta veIć i zajednici drugih osnivača i partnera koji su uvek radi da pomognu. – Tomas Šranc, Blossom

Pored voxija, od regionalnih kompanija u Seedcampu tu su i Zemanta, Farmeron, Oust.me i GIS Cloud.

Seedcamp nastoji da poveže svoje startape sa američkom scenom radi čega organizuju studijska putovanja u SAD, a imaju i saradnju sa 500 Startups seed fondom iz Silicijumske doline.

Na sajtu Seedcampa možete naći formu za prijavu (vezanu za dogadjaje), kao i FAQ stranicu za sve pojedinosti koje bi vas mogle zanimati o radu ovog seed fonda.

Pratite nas i u narednim danima kada ćemo pisati o kompanijama koje nastupaju u Zagrebu i generalno o tome kako protiče dogadjaj. Od timova sa ovih prostora prisutni su 6sync, Anctu, mash.me, Belgrade Genie, Shoe Addicts, Tickera, Videodrome i Weddingella, a sreću želimo svim ekipama!

Vukašin Stojkov

Objavio/la članak.

ponedeljak, 11. Jun, 2012.

IT Industrija

🔥 Najčitanije