Prvi Mini Seedcamp u Beogradu održaće se 5. aprila 2013. godine. Na njemu će 10 lokalnih startapa moći da se prezentuje po mnogim ocenama najboljem evropskom seed fondu i dobije priliku za dobijanje investicije i ulazak u njihovu bogatu mrežu.

Beograd je prva stanica na Seedcampovoj evropskoj turneji u 2013., a u Srbiju dolaze uz generalno partnerstvo sa našom SEE ICT i medijsko partnerstvo Startita, projekta čiji je ova organizacija autor. Apdejt: Mini Seedcamp Beograd je naslonjen na naš Startup Standup koji se dešava dan posle.

Seedcampov uspeh i ugled su između ostalog rezultat velikog iskustva — počeli su sa radom još 2007. u Londonu i do sada su investirali u skoro 90 kompanija iz preko 30 zemalja. O istoriji i načinu rada fonda smo smo pisali na Startitu u par navrata.

Poznati su svakako i u ovom delu Evrope — investicija Seedcampa u Zemantu 2008. godine je po mnogima dovela do ‘buđenja’ slovenačkog i regionalnog startap ekosistema, a u portfoliu ove kompanije je još regionalnih kompanija poput Farmerona, vox.io, GIS Cloud i Oust.me.

(Startap) April u Beogradu

U Beograd Seedcamp dolazi sa reformisanim ‘Mini’ događajem na kome će se 10 timova predstaviti njihovim investitorima i mentorima iz njihove mreže, pri čemu će najinteresantniji startapi na kraju dešavanja dobiti pozivnicu za naredni Seedcamp Week (Berlin ili London) na kojima se realizuju investicije.

U sklopu ovih ‘reformi’ Seedcamp nudi i nekoliko novih mogućnosti za investiranje — pored standardnog dila od 8-10% kompanije za 50.000€ tu su sada i opcije za 5% uz 25.000€ za kompanije koje su već primile seed investiciju, te 3% uz 5.000€ ‘ulaznica’ u njihov program.

Ekipa SEE ICT-a i Startita je imala to zadovoljstvo da učestvuje u više Seedcamp događaja, što u svojstvu mentora što startapa, i veoma nam je drago da ćemo imati priliku da budemo domaćini ovom događaju u našem gradu.

Apdejt: 5. april nije nasumično izabran za datum održavanja — 6. aprila će se održati najveći startap događaj sezone, Startup Standup koji će okupiti 300 učesnika, te pored najboljih startapa sa Startap Akademije sadržati i predavanja relevantnih govornika iz Evrope.

Prijavi svoj startap na prvi beogradski Seedcamp

Ukoliko ste pokrenuli startap sa globalnim ambicijama, ako imate prototip vašeg proizvoda i želite priliku za investiciju od najvećeg evropskog seed fonda/akceleratora → prijavite se do 25. marta putem Angel Lista.