Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Utorak 22. jun
RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

30588.87$

CE

17:00 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

11:00 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

08:00 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

23:00 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

17:00 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

11:00 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

08:00 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

23:00 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

30588.87$

RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Uto 22. jun


Proizvođači na svetskom nivou 36% IT budžeta troše na veštačku inteligenciju, navodi studija Google Cloud-a

U onlajn anketi je učestvovalo 1.154 rukovodilaca iz sedam različitih zemalja.

prenosimo
10/06/2021

Proizvođači na svetskom nivou u proseku izdvajaju 36 odsto ukupnog IT budžeta na veštačku inteligenciju, dok četvrtina njih izdvaja polovinu ili čak i celokupan budžet, navodi studija Google Cloud-a.

Čak 64 odsto proizvođača na svetu već se oslanja na veštačku inteligenciju koja pomaže u svakodnevnom poslovanju. Pored toga, 66 odsto proizvođača koji koriste veštačku inteligenciju u svakodnevnom poslovanju kažu da se sve više oslanjaju na te sisteme. Specifična područja u kojima se primenjuje veštačka inteligencija uključuju kontrolu kvaliteta, upravljanje lancem snabdevanja, upravljanje rizikom, proveru kvaliteta proizvoda ili proizvodne linije i upravljanje zalihama.

Među proizvođačima koji trenutno ne koriste veštačku inteligenciju u svakodnevnom poslovanju, nije bilo dominantne prepreke za usvajanje. Jedna četvrtina rekla je da nema adekvatnu radnu snagu za korišćenje ovakve tehnologije, dok je 23 odsto reklo da nema infrastrukturu. 21 odsto njih je reklo da je to preskupo, dok 19 odsto smatra da tehnologija nije dokazana.

Dok 80%, odnosno 79% proizvođača u Italiji i Nemačkoj koristi veštačku inteligenciju u svakodnevnom poslovanju, taj procenat opada u Sjedinjenim Državama (64%), Japanu (50%) i Koreji (39%). Iako se upotreba veštačke inteligencije povećava, istraživanje sugeriše da postoji prostor za veći rast. Među proizvođačima koji trenutno ne koriste ovakve sisteme u svakodnevnom poslovanju, oko trećina njih veruje da bi to učinilo zaposlene efikasnijim.

Izvor: ZDNet

UKRATKO
objavljeno 13:15
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
objavljeno 12:56 · 21. jun
Anduril, odbrambena tehnološka kompanija, uzela novu investiciju od 450 miliona $
objavljeno 16:35 · 18. jun
Malware, nazvan Vigilante, sprečava žrtve da preuzimaju piratski softver
objavljeno 14:46 · 18. jun
Generacija Z pokazuje veliki apetit za video igre, a 86% njih koristi mobilne uređaje i za gejming, navodi istraživanje
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu