Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Subota 27. februar
RS 14.05% · SAD 19.19% · EU 5.96%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

96.7

Д

117.6

Д

Ƀ

47397.52$

CE

08:27 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:27 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:27 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:27 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

08:27 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:27 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:27 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:27 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

96.7

Д

117.6

Д

Ƀ

47397.52$

RS 14.05% · SAD 19.19% · EU 5.96%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Sub 27. feb


Nova brokerska platforma Kalshi će omogućiti ljudima da se klade na ishode budućih događaja u svetu

Kalshi će omogućiti ljudima da se klade na „da” ili „ne” odgovore o budućim događajima u svetu, uključujuću dešavanja iz raznih sfera života kao što je ekonomija, zdravstvo, pa čak i vremenska prognoza

prenosimo
23/02/2021

Popularnost onlajn brokerskih platforma je porasla tokom prethodnih godinu dana, usled povećanog interesovanja pojedinačnih investitora za ulaganje na berzi. Kalshi, američka onlajn platforma koja će izaći na tržite u martu i putem koje će ljudi moći da se klade na ishode događaja u svetu, uzela je investiciju od 30 miliona dolara. Glavni investitori su Sequoia i Chuck Schwab.

Kalshi će omogućiti ljudima da se klade na „da” ili „ne” odgovore o budućim događajima u svetu, uključujuću dešavanja iz raznih sfera života kao što je ekonomija, zdravstvo, pa čak i vremenska prognoza. Na primer, ukoliko je aplikacija postojala prošle godine, ljudi bi mogli da se klade na to da li će Kovid vakcina biti odobrena do kraja 2020. Na osnovu odgovora, ljudi koji pogode dobijaju novac, dok oni koji pogreše gube uloženo. Kao i u slučaju trgovine derivatima, kupci ugovora ne moraju da sačekaju da ugovor istekne, već ga mogu prodati nekom drugom korisniku i na taj način takođe ostvariti dobit.

Ova vrsta ugovora može biti prilično rizična za investitore, jer u slučaju binarnih ugovora gde postoje samo dve opcije (pogodak ili promašaj) investitori koji ne pogode gube ceo iznos. Kalshi je izjavio da je blisko sarađivao sa CFTC-om na stvaranju regulisanog tržišta, gde će zaštitne mere sprečiti korisnike da preuzmu previše rizika. Takođe, CFTC zabranjuje Kalshi platformi klađenje u oblastima kao što su ratovi, terorizam, atentati i gejming industrija.

Uprkos investicijama koje je Kalshi dobio, ne postoji garancija da će ova platforma uspeti. Problem sa kojim se suočavaju startapi u oblasti brokerskih platformi su poteškoće u privlačenju novih korisnika, a ugovori o događajima — vrsta proizvoda za koji se Kalshi nada da će ih popularizovati — do danas su imali ograničeni uspeh u SAD-u.

Izvor: The Wall Street Journal

UKRATKO
objavljeno 17:42 · 26. feb
Coinbase izlazi na berzu
objavljeno 17:38 · 26. feb
Veštačka inteligencija pomaže u prijavljivanju sive ekonomije
objavljeno 14:14 · 26. feb
Twitch uklonio Amazonove oglase
objavljeno 18:32 · 25. feb
Tri srpska startapa uskoro u Kini
objavljeno 17:43 · 25. feb
Od jula se ukida roming na Zapadnom Balkanu
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu