Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Ponedeljak 2. avgust
RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

99.1

Д

117.6

Д

Ƀ

39755.59$

CE

08:41 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:41 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:41 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

14:41 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

08:41 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:41 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:41 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

14:41 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

99.1

Д

117.6

Д

Ƀ

39755.59$

RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Pon 2. avg


Na svetu trenutno preko 900 jednoroga koji ukupno vrede oko 3 triliona $, trilion više nego prošle godine

Do 15. jula ove godine bilo je 291 novih kompanija sa procenjenom vrednošću većom od milijardu dolara.

prenosimo
20/07/2021

Crunchbase Unicorn Board, sveobuhvatnu listu startapova čija procenjena vrednost iznosi milijardu dolara ili više, sada čini više od 900 privatnih kompanija čija je kolektivna vrednost oko 3 triliona dolara — što je za trilion dolara više u odnosu na jun 2020. godine.

Među VC firmama, Tiger Global Management prikupio je najveće investicije u privatne kompanije koje su postale jednorozi. Prema poslednjim podacima, Tiger u svom portfelju ima 132 kompanije sa statusom jednoroga, a samo tokom ove godine dodao je 58. U međuvremenu, Softbank Vision Fund ima 76 kompanija sa statusom jednoroga, Sequoia Capital ima 65, a Coatue 64. Andreessen Horowitz i Accel ne zaostaju previše sa 63 i 57 jednoroga u svojim portfeljima.

Do sada je ove godine 57 jednoroga imalo svoje inicijalne javne ponude (IPO), pokazuju podaci Crunchbase-a, a akvizirano je još pet. Poređenja radi, tokom čitave prošle godine, svega 40 kompanija koje su imale procenjenu vrednost veću od milijardu dolara je izašlo na berzu, dok je akvizirano ukupno 18. 

Paralelno sa povećanjem procena vrednosti privatnih kompanija, postoji i ekspanzija vrednosti kompanija na javnim tržištima u prvoj polovini 2021. godine. I javno i privatno tržište su postigli izvanredne rezultate tokom poslednjih nekoliko godina, a čini se da je ova godina posebno dobra za startape, o čemu svedoče i ukupne investicije u evropske startape koje su u prvoj polovini ove godine bile tri puta veće u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: Crunchbase

UKRATKO
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
objavljeno 11:46 · 29. jul
Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije
objavljeno 13:20 · 27. jul
Tesla ostvarila preko milijardu $ prihoda u drugom kvartalu, uprkos pandemiji zabeležila osmo uzastopno profitabilno tromesečje
objavljeno 15:52 · 26. jul
Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $
objavljeno 13:00 · 22. jul
Salesforce zvanično akvizirao Slack za 27,7 milijardi $
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ