Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Subota 27. februar
RS 14.05% · SAD 19.19% · EU 5.96%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

96.7

Д

117.6

Д

Ƀ

47195.99$

CE

08:55 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:55 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:55 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:55 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

08:55 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:55 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:55 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:55 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

96.7

Д

117.6

Д

Ƀ

47195.99$

RS 14.05% · SAD 19.19% · EU 5.96%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Sub 27. feb


Mentalno zdravlje tokom pandemije: kompanija Modern Health postala jednorog

Modern Health je američka platforma koja podržava preko 220 organizacija širom sveta, nudeći procene mentalnog zdravlja, terapeute, trenere i digitalni sadržaj zaposlenima u ovim kompanijama.

prenosimo
13/02/2021

Pandemija Kovid-19 nije donela opasnosti samo za fizičko zdravlje, već je ostavila posledice i na mentalno zdravlje ljudi, pa smo videli porast u potražnji za psiholozima, terapeutima, ali i platformama koje nude podršku za mentalno zdravlje. Upravo je jedna takva plaforma — Modern Health, danas objavila da je samo četiri meseca nakon investicije od 51 milion dolara, uzela dodatnih 74 miliona dolara i dostigla status jednoroga.

Modern Health, koji je osnovan 2017. godine u San Francisku, je kompanija koja je najbrže dostigla status jednoroga kada su u pitanju američke kompanije čiji su osnivači žene.

Modern Health je američka platforma koja podržava preko 220 organizacija širom sveta, nudeći procene mentalnog zdravlja, terapeute, trenere i digitalni sadržaj zaposlenima u ovim kompanijama. Putem svoje aplikacije, Modern Health kombinuje principe psihologije zasnovane na dokazima i tehnologiju kako bi zadovoljila potrebe kompanija širom sveta.

Početkom februara, Modern Health je objavio da je kupio startap Kip, koji putem aplikacije povezuje korisnike sa kvalifikovanim terapeutima i pruža im alate za praćenje zapažanja i ishoda tokom terapije.

Na osnovu analize McKinsey-a, Kovid-19 bi mogao da dovede do potencijalnog povećanja problema sa mentalnim zdravljem za 50 odsto. Novo istraživanje Fondacije porodice Kaiser izvestilo je da 45 odsto Amerikanaca smatra da kriza Kovid-19 šteti njihovom mentalnom zdravlju, dok 19 odsto smatra da ima „veliki uticaj”. U nedavnoj anketi Istraživačkog centra Pev, 73 odsto Amerikanaca prijavilo je da se osećaju anksiozno najmanje nekoliko dana u nedelji od kada je pandemija počela, a od sredine februara do sredine marta 2020. učestalost izdavanja recepata za lekove protiv anksioznosti porasla je za 34 odsto. Ovi brojevi nam pokazuju da problemi mentalnog zdravlja izazvani pandemijom nisu ni blizu zanemarljivi, a McKinsey piše i da zaposleni imaju sve veća očekivanja od svojih kompanija što se tiče obezbeđivanja resursa u ovoj oblasti.

Izvori: Global Newswire, Yahoo FinanceMcKinsey

UKRATKO
objavljeno 17:42 · 26. feb
Coinbase izlazi na berzu
objavljeno 17:38 · 26. feb
Veštačka inteligencija pomaže u prijavljivanju sive ekonomije
objavljeno 14:14 · 26. feb
Twitch uklonio Amazonove oglase
objavljeno 18:32 · 25. feb
Tri srpska startapa uskoro u Kini
objavljeno 17:43 · 25. feb
Od jula se ukida roming na Zapadnom Balkanu
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu