Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Nedelja 1. avgust
RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

99

Д

117.6

Д

Ƀ

41290.79$

CE

22:52 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

16:52 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

13:52 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

04:52 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

22:52 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

16:52 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

13:52 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

04:52 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

99

Д

117.6

Д

Ƀ

41290.79$

RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Ned 1. avg


Malware, nazvan Vigilante, sprečava žrtve da preuzimaju piratski softver

Većina zlonamernog softvera pokušava da ukrade stvari, međutim, Vigilante cilja pirateriju.

prenosimo
18/06/2021

Otkriven je novi zlonamerni softver koji cilja pirateriju i sprečava neovlašćeno preuzimanje softvera sa popularnih stranica za nabavku sadržaja poput Pirate Bay-a.

Vigilante, kako je malware nazvan, instalira se na računaru žrtve kada preuzmu i instaliraju neki piratski softver ili video igru. Zlonamerni softver zatim prijavljuje hakeru (napadaču) ime datoteke, kao i IP adresu „prestupnika”, a na kraju modifikacijom HOSTS fajla sprečava računare žrtava da pristupe velikom broju veb lokacija posvećenih softverskoj pirateriji.

Novi zlonamerni softver distribuira se preko Discorda ili piratskih sajtova. Na Discordu se distribuira kao samostalna datoteka koja može da se pokrene koja se pretvara da je piratski softver. Na veb lokacijama poput The Pirate Bay se distribuira na sličan način kao i druge torent datoteke u smislu da sadrže readme ili NFO fajlove. Međutim, mnoge datoteke sadržane u ovim torent fajlovima ne služe ničemu, već su tu kako bi maskirale malware.

Modifikacija datoteke HOSTS je banalan, ali efikasan metod za sprečavanje računara da pristupi nekoj veb adresi. Banalno je jer zlonamerni softver, iako funkcioniše, nema mehanizam opstajanja na nečijem računaru, tako da svako može ukloniti unose jednostavnim editovanjem HOSTS datoteke.

Izvor: ArsTechnica

UKRATKO
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
objavljeno 11:46 · 29. jul
Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije
objavljeno 13:20 · 27. jul
Tesla ostvarila preko milijardu $ prihoda u drugom kvartalu, uprkos pandemiji zabeležila osmo uzastopno profitabilno tromesečje
objavljeno 15:52 · 26. jul
Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $
objavljeno 13:00 · 22. jul
Salesforce zvanično akvizirao Slack za 27,7 milijardi $
Predstavljamo poslodavca

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Educational Budget
Clear Career Path
Flexible Working Time
Tech Innovative Groups
International Culture
Business Trips
Private Health Insurance
Gym/Pool
Team Events & Positive Working Environment
ČITAJ JOŠ