Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Subota 27. februar
RS 14.05% · SAD 19.19% · EU 5.96%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

96.7

Д

117.6

Д

Ƀ

47077.5$

CE

08:12 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:12 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:12 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:12 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

08:12 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:12 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:12 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:12 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

96.7

Д

117.6

Д

Ƀ

47077.5$

RS 14.05% · SAD 19.19% · EU 5.96%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Sub 27. feb


Korisnici u Australiji nemaju pristup vestima na Facebook-u

Prošlog leta, Australija je izdala nacrt zakona koji će omogućiti određenim medijima da pregovaraju sa Facebook-om i Google-om kako bi bili plaćeni za vesti koje se distribuiraju na tim veb lokacijama.

prenosimo
22/02/2021

Nakon višemesečne tenzije između Facebook-a i Vlade Australije izazvane potencijalnim novim zakonom koji bi zahtevao da tehnološke platforme plaćaju novinarima za sadržaj koji objavljuju, Facebook je danas ukinuo mogućnost deljenja vesti korisnicima na teritoriji ove zemlje.

Pored toga što korisnici u Australiji nemaju više pristup vestima na svojim Facebook profilima, ova odluka je takođe uticala i na vatrogasne i hitne službe, dobrotvorne organizacije za nasilje u porodici, državne zdravstvene agencije i druge organizacije čije su objave obrisane danas. Facebook je izjavio da će rešiti ovaj nesporazum, i da će organizacije na koje je odluka nepravedno uticala uskoro ponovo moći da objavljuju.

Prošlog leta, Australija je izdala nacrt zakona koji će omogućiti određenim medijima da pregovaraju sa Facebook-om i Google-om kako bi bili plaćeni za vesti koje se distribuiraju na tim veb lokacijama. Za razliku od Facebook-a, Google je najavio planove za licenciranje vesti. Google je ušao u partnerstvo sa News Corp-om, a ovaj dogovor će dozvoliti novinarima ove medijske kuće u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji da učestvuju u News Showcase-u, novom proizvodu u kojem izdavači mogu sami da odlučuju kako žele da predstave svoj sadržaj na platformi. Ovo partnerstvo uključuje i razvoj pretplatničke platforme, podelu prihoda od oglasa i ulaganje u audio i video novinarstvo.

Tokom svoje prezentacije o novim trendovima u tech industriji koju je održao u januaru, Ben Evans je najavio mogućnost veće regulative u ovoj industriji. Rekao je i da smo u prošlosti videli da sve industrije koje se razviju i dostignu veliki značaj, uz velike benefite donesu i određene probleme i izazove, pa ubrzo postanu subjekat novih regulativa. To se desilo sa železničkom industrijom, prehrambenom industrijom, industrijom automobila, a sada sledi i tehnološka industrija.

Izvori: CNN Business, Benedict Evans

UKRATKO
objavljeno 17:42 · 26. feb
Coinbase izlazi na berzu
objavljeno 17:38 · 26. feb
Veštačka inteligencija pomaže u prijavljivanju sive ekonomije
objavljeno 14:14 · 26. feb
Twitch uklonio Amazonove oglase
objavljeno 18:32 · 25. feb
Tri srpska startapa uskoro u Kini
objavljeno 17:43 · 25. feb
Od jula se ukida roming na Zapadnom Balkanu
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu