Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Četvrtak 24. jun
RS 39.59% · SAD 53.21% · EU 48.19%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.6

Д

117.6

Д

Ƀ

33251.49$

CE

12:09 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

06:09 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

03:09 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

18:09 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

12:09 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

06:09 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

03:09 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

18:09 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.6

Д

117.6

Д

Ƀ

33251.49$

RS 39.59% · SAD 53.21% · EU 48.19%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Če 24. jun


Kineski JD.com prva kompanija koja će plaćati radnike digitalnim juanom

Kineskom planu za uvođenje digitalne valute pomažu domaći tehnološki konglomerati.

prenosimo
26/04/2021

JD.com, jedna od najvećih kineskih platformi za onlajn trgovinu, saopštila je danas da je počela da plaća određeni broj svojih radnika digitalnim juanom – virtuelnom verzijom fizičkog juana, čime je postala prva kompanija koja je zarade isplaćivala na ovaj način.

Na prvi pogled, digitalni juan još uvek oponaša kako fizički juan trenutno cirkuliše. Pod rukovodstvom centralne banke, šest glavnih komercijalnih banaka u Kini distribuiraju digitalni juan manjim bankama i mreži dobavljača tehnoloških rešenja, koji bi mogli da pomognu da se novi elektronski novac dovede do veće upotrebe.

JD.com udružio se sa Kineskom industrijskom i komercijalnom bankom (ICBC) preko koje će se vršiti svi depoziti digitalnih prihoda.

Velike kineske tehnološke kompanije aktivno su učestvovale u izgradnji ekosistema digitalnog juana, što će centralnoj vladi pomoći da bolje prati tokove novca.

Pa će tako Tencent učestvovati u dizajniranju, istraživanju i razvoju, kao i operativnom radu ovog elektronskog novca. Ant Grupa će u saradnji sa centralnom bankom Kine raditi na izgradnji infrastrukture za digitalni prenos novca, a Huawei je već predstavio digitalni novčanik na jednom od svojih modela pametnih telefona koji omogućava korisnicima da troše virtuelni novac čak i kada su oflajn.

Izvor: TechCrunch

UKRATKO
objavljeno 13:16 · 23. jun
Zlonamerni PyPI paketi pretvarali računare programera u mašine za rudarenje kriptovaluta
objavljeno 12:46 · 23. jun
Splunk, dobavljač analitičarskog softvera, uzeo novu investiciju od milijardu $
objavljeno 17:25 · 22. jun
Evropa je proizvela još 25 jednoroga od novembra prošle godine, Kina svega 9, a SAD i dalje u znatnom vođstvu
objavljeno 13:15 · 22. jun
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
Predstavljamo poslodavca

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Godišnji budžet za lični razvoj
Super radni prostor
Parking
Sportske aktivnosti
Privatno zdravstveno osiguranje (i za članove porodice)
Regularno radno vreme za dobar work-life balans
Timska okupljanja (doručak ponedeljkom i pivo petkom)
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu