Update: Pošto je rok za prijavu na ovaj kurs istekao, pogledaj ispod druge slične tekstove koji nemaju rok trajanja.


Nakon uspeha prethodnog besplatnog onlajn kursa „Code in Place” pod pokroviteljstvom Stenford univerziteta, ova obrazovna institucija organizuje ga po drugi put, a prijave su otvorene do 8. aprila.

Prethodni kurs okupio je oko 900 volontera predavača iz čitavog sveta, kao i oko 10.000 zainteresovanih učesnika, koji su kroz pet nedelja učili o osnovama programiranja. Ovoga puta programom će rukovoditi predavač Stenforda Džuli Zelenski, a kurs će trajati od 19. aprila do 28. maja.

Biće organizovana nedeljna predavanja u video formatu, kao i posebne interaktivne sesije, sa ukupno četiri radna zadatka, a biće omogućena i diskusija i dijalog sa čitavom zajednicom polaznika u okviru platforme kursa.

Prijava na kurs je obavezna jer je broj mesta ograničen, i sastoji se iz formulara koji je potrebno popuniti, kao i nekoliko kraćih zadataka za koje nije potrebno prethodno programersko iskustvo. Oni će kandidatima predstaviti vrstu sadržaja i zadataka koje će imati priliku da slušaju ukoliko budu odabrani da učestvuju na kursu.

Prijave učesnika se mogu izvršiti na sajtu Code in Place.