Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Subota 27. februar
RS 14.05% · SAD 19.19% · EU 5.96%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

96.7

Д

117.6

Д

Ƀ

47333.06$

CE

08:30 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:30 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:30 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:30 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

08:30 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:30 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:30 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:30 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

96.7

Д

117.6

Д

Ƀ

47333.06$

RS 14.05% · SAD 19.19% · EU 5.96%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Sub 27. feb


Indijski fintech startap BharatPe uzeo investiciju od $108 miliona

Prema rečima jednog od osnivača, cilj je da izgrade najveću indijsku kompaniju za B2B finansijske usluge koje će služiti malim trgovcima.

prenosimo
13/02/2021

Pandemija je primorala digitalizaciju širom sveta — u nekim delovima brže, u nekim sporije — ali trend se svuda oseti. Indijski fintech startap BharatPe, koji omogućava malim trgovcima kao što su ulični prodavci da prihvate digitalno plaćanje, uzeo je investiciju od 108 miliona dolara i na putu je da postane novi jednorog.

BharatPe, čije usluge koristi više od 6 miliona prodavca, izjavio je da je do novembra prošle godine širom države uspostavio preko 50,000 PoS uređaja koji generišu mesečne transkacije u vrednosti od 123 miliona dolara. Kompanija nudi korisnicima jedan QR kod pomoću koga mogu da prihvate plaćanja sa svih drugih aplikacija kao što su Google Pay, Paytm, PhonePe, itd. Prema rečima jednog od osnivača, cilj je da izgrade najveću indijsku kompaniju za B2B finansijske usluge koje će služiti malim trgovcima.

Iako je Indija već sada drugo po veličini internet tržište na svetu, sa preko 600 miliona korisnika, veliki deo zemlje je i dalje „offline”. Stoga, Indija predstavlja lukrativno tržište za internet usluge i digitalne proizvode, i možemo očekivati još većih investicija u narednom periodu.

Pre samo par dana indijska kompanija VerSe Innovations je uzela investiciju od 100 miliona dolara, o čemu smo pisali na Startit Dnevniku.

Izvor: Tech Crunch

UKRATKO
objavljeno 17:42 · 26. feb
Coinbase izlazi na berzu
objavljeno 17:38 · 26. feb
Veštačka inteligencija pomaže u prijavljivanju sive ekonomije
objavljeno 14:14 · 26. feb
Twitch uklonio Amazonove oglase
objavljeno 18:32 · 25. feb
Tri srpska startapa uskoro u Kini
objavljeno 17:43 · 25. feb
Od jula se ukida roming na Zapadnom Balkanu
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu