Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Ponedeljak 2. avgust
RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

99

Д

117.6

Д

Ƀ

39672.46$

CE

07:28 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

01:28 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

22:28 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

13:28 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

07:28 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

01:28 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

22:28 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

13:28 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

99

Д

117.6

Д

Ƀ

39672.46$

RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Pon 2. avg


Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $

Amber se 2017. godine okrenuo kriptovalutama.

prenosimo
21/06/2021

Hongkonški Amber, platforma za trgovinu kriptovalutama, je uzeo novu investiciju od 100 miliona dolara i procenjena vrednost kompanije sada iznosi milijardu dolara. Kako navode iz startapa, nova sredstva biće uložena u globalno širenje.  

Novu rundu finansiranja vodila je kineska VC firma China Renaissance, a učestvovali su i Tiger Brokers, Tiger Global Management, Arena Holdings, Tru Arrow Partners, Sky9 Capital, DCM Ventures, i Gobi Partners. Prethodni investitori Pantera Capital, Coinbase Ventures i Blockchain.com takođe su učestvovali u rundi.

Osnovan od strane grupe bivših investicionih bankara, Amber je prvobitno koristio algoritme mašinskog učenja prilikom trgovanja, ali se startap 2017. godine okrenuo kriptovalutama. Kompanija sada pruža usluge kako institucionalnim, tako i individualnim investitorima, nudeći im, između ostalog, algoritamsko trgovanje, elektronsko tržište, zaduživanje, pozajmljivanje, kao i kreditne derivate.

Kripto berze postale su veoma tražene u svetu rizičnog kapitala. Prema podacima Pitchbook-a, investitori su u takve kompanije uložili 14 milijardi dolara u drugom kvartalu ove godine. IPO Coinbase-a iz aprila ove godine, kao i mnoštvo kripto firmi koje su dostigle status jednoroga, izgleda da nagoveštavaju sve više velikih ulaganja u svet kriptovaluta.

Izvor: Tech Crunch

UKRATKO
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
objavljeno 11:46 · 29. jul
Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije
objavljeno 13:20 · 27. jul
Tesla ostvarila preko milijardu $ prihoda u drugom kvartalu, uprkos pandemiji zabeležila osmo uzastopno profitabilno tromesečje
objavljeno 15:52 · 26. jul
Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $
objavljeno 13:00 · 22. jul
Salesforce zvanično akvizirao Slack za 27,7 milijardi $
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ