Prijavi se za program Challenge Labs 2021 👉
profile picture

Google će menjati oglašivačku praksu nakon kazne u Francuskoj od 220 miliona €

Još dve istrage su u toku u SAD-u i Velikoj Britaniji. 

prenosimo
08/06/2021

Google će platiti kaznu od 220 miliona evra i promeniće praksu oglašavanja na svojim platformama u okviru antitrastovskog sporazuma sa francuskim regulatorima. 

Francuski organ za zaštitu konkurencije tvrdio je da je Google dao prednost svojim tehnologijama u odnosu na konkurente. Glavna zabrinutost francuskih regulatora tokom dvogodišnje istrage bila je da bi Google, budući da poseduje dominantne alate i na kupovnoj i na prodajnoj strani oglašavanja na mreži, mogao da koristi informacije konkurenata za poboljšanje sopstvenih ponuda.

Google je u izjavi branio svoje oglašivačko poslovanje, tvrdeći da su njegovi alati „napravljeni za rad sa partnerima i konkurentima“. Kompanija nije priznala krivicu u vezi sa bilo kojim od navoda regulatora. Google se, međutim, obavezao na promene zbog kojih će njihova Ad Manager platforma nesmetano raditi sa nezavisnim oglašivačima.

Google-ovo oglašivačko poslovanje, koje kompaniji donosi veliku većinu prihoda, privlači veliki interes regulatora širom sveta. Još dve istrage su u toku u SAD-u i Velikoj Britaniji. Manji prodavci sada kažu da bi promene koje Google uvede mogle značiti veliku promenu u oglašivačkoj industriji.

Izvor: The Protocol

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Godišnji budžet za lični razvoj
Super radni prostor
Parking
Sportske aktivnosti
Privatno zdravstveno osiguranje (i za članove porodice)
Regularno radno vreme za dobar work-life balans
Timska okupljanja (doručak ponedeljkom i pivo petkom)
ČITAJ JOŠ