Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Nedelja 1. avgust
RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

99

Д

117.6

Д

Ƀ

40784.92$

CE

18:25 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

12:25 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

09:25 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

00:25 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

18:25 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

12:25 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

09:25 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

00:25 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

99

Д

117.6

Д

Ƀ

40784.92$

RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Ned 1. avg


Francuska kaznila Google 500 miliona € zbog nepoštovanja naredbe o pregovorima sa tamošnjim izdavačima

Google-u preti dodatnih 900.000 evra kazne dnevno ukoliko u roku od dva meseca ne iznese predloge o tome na koji način će platiti izdavačima.

prenosimo
14/07/2021

Francuska agencija za zaštitu konkurencije kaznila je Google sa 500 miliona evra, nakon što je utvrdila da tehnološki gigant nije uspeo da održi adekvatne pregovore sa tamošnjim izdavačima za korišćenje njihovih vesti na svojim platformama, čak i nakon što mu je zakonski naloženo da to učini.

Ovaj francuski organ saopštio je da kompaniji Google preti dodatnih 900.000 evra kazne dnevno ukoliko u roku od dva meseca ne iznese predloge o tome na koji način će platiti proizvođačima vesti.

Francuske medijske organizacije APIG, SEPM i AFP optužuju tehnološkog giganta da nije dobronamerno pristupio pregovorima o pronalaženju dogovora za prenošenje informativnih sadržaja na internetu, u skladu s nedavno usvojenom direktivom Evropske unije.

Google je rekao da je veoma razočaranodlukom francuskih vlasti i da je imao dobru volju tokom celog procesa. U saopštenju se dodaje da se izricanjem kazne „ignorišu napori učinjeni da se postigne sporazum u načinu na koji se vesti prenose na Google-ovim platformama. Google se prethodno složio da plati 76 miliona dolara tokom tri godine francuskim izdavačima vesti kako bi okončao spor oko autorskih prava. Pojedine vlade širom sveta poslednjih meseci traže načine da društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama naplate deljenje vesti na njihovim platformama, te je i Facebook imao sličan problem u Australiji. 

Izvor: Reuters

UKRATKO
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
objavljeno 11:46 · 29. jul
Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije
objavljeno 13:20 · 27. jul
Tesla ostvarila preko milijardu $ prihoda u drugom kvartalu, uprkos pandemiji zabeležila osmo uzastopno profitabilno tromesečje
objavljeno 15:52 · 26. jul
Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $
objavljeno 13:00 · 22. jul
Salesforce zvanično akvizirao Slack za 27,7 milijardi $
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ