Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Ponedeljak 2. avgust
RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

99.1

Д

117.6

Д

Ƀ

39654.07$

CE

08:15 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:15 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:15 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

14:15 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

08:15 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:15 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:15 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

14:15 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

99.1

Д

117.6

Д

Ƀ

39654.07$

RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Pon 2. avg


EU stopirala plan o digitalnom porezu pod pritiskom SAD

G20 dao zeleno svetlo za globalni porez od najmanje 15 odsto. 

prenosimo
13/07/2021

Evropska unija je zamrzla plan uvođenja digitalnog poreza dok traju pregovori u OECD-u o reformi oporezivanja multinacionalnih kompanija, koji treba da se završe u oktobru, a sve pod pritiskom iz Vašingtona. 

Portparol Evropske komisije rekao je da uspeh tog procesa zahteva poslednji podsticaj od svih strana i da se Komisija usredsredila na taj cilj. Plan za uvođenje digitalnog poreza u EU bio je među novim resursima koje je Unija želela da iskoristi da finansira svoj plan obnove od 750 milijardi evra.

Međutim taj plan je izazvao američke kritike. Vašington je smatrao da je plan diskriminatorski prema američkim tehnološkim gigantima kao što su Amazon, Google ili Facebook.

Ministri ekonomije i finansija Grupe 20 — industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju – dali su u subotu zeleno svetlo za sporazum o oporezivanju multinacionalnih kompanija prema kojem će globalni porez biti najmanje 15 odsto.

Reforma koju su ministri finansija G20 odobrili u subotu ocenjena je kao „revolucionarna” i cilj joj je da se okončaju poreski rajevi. Detalji te reforme treba da se razmotre i usaglase do oktobra u okviru OECD-a da bi mogli da budu primenjeni od 2023.

Prema sporazumu postignutom u okviru G20, zemlje se pozivaju da ukinu postojeće digitalne poreze koje SAD smatraju diskriminatorskim i da se uzdrže od uvođenja sličnih mera u budućnosti, rekla je američka ministarka finansija. 

Izvor: Danas

UKRATKO
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
objavljeno 11:46 · 29. jul
Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije
objavljeno 13:20 · 27. jul
Tesla ostvarila preko milijardu $ prihoda u drugom kvartalu, uprkos pandemiji zabeležila osmo uzastopno profitabilno tromesečje
objavljeno 15:52 · 26. jul
Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $
objavljeno 13:00 · 22. jul
Salesforce zvanično akvizirao Slack za 27,7 milijardi $
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ